Skupljali novac za bolesno dete na Fejsbuku, pa nestali!

Istragom je utvrđeno da su 29-godišnjak i 21-godišnjak u januaru na društvenoj mreži otvorili lažni profil na ime nepostojećeg deteta, s ciljem prikupljanja novčane pomoći za njegovo lečenje

  • 2

Dvojica muškaraca iz Slatine skupili su oko 300 evra preko lažnog Fejsbuk profila za liječenje nepostojećeg bolesnog deteta i tako prevarili 22 osobe koje su uplatile novac na tekući račun jednog od njih.

KATASTROFA: Bosanka slagala da su joj sina ubili Srbi u ratu da bi mogla da nasledi kuću

Virovitičko-podravska policija u sredu je saopštila kako je istragom utvrđeno da su 29-godišnjak i 21-godišnjak u januaru na društvenoj mreži otvorili lažni profil na ime nepostojećeg deteta, s ciljem prikupljanja novčane pomoći za njegovo lečenje.

Na taj su način u zabludu doveli 22 osobe iz cele Hrvatske, koje su na tekući račun 29-godišnjaka ukupno uplatile više od 300 evra.

Uplaćeni novac osumnjičeni dvojac je podigao s računa i potrošio.

Policija će protiv njih podneti kaznenu prijavu zbog prevare.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Stojanovic

    1. april 2016 | 12:41

    Sve sami prevaranti

  • Љиљана

    2. april 2016 | 11:05

    Постоји ли још поштен свет? Има их, али ретко. Без стида, морала и хуманости. Да ли нас је то комунизам "унаказио" па само мислимо на себе?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA