Blokirali kasarnu u Mladenovcu zbog azilanata

- Ne slažemo se da tu bude centar za azilante. Protiv Vojske nemamo ništa i oni su ovde uvek dobrodošli, ali azilante ne želimo. Ostaćemo ovde dok se naši zahtevi ne usliše - poručuje jedan od demonstranata.

  • 0

Oko 200 žitelja Mladenovca blokiralo je bivšu kasarnu Vojske Srbije “Mala vrbica” , u koju bi trebalo da budu premešteni azilanti koji se sada nalaze u Banji Koviljači.

Dušan Ivanović, jedan od građana na barikadama,  kaže da za sada blokiraju samo prilazni put kasarni, ali ako bude trebalo, blokiraće i magistralni put Beograd - Kragujevac.

- Ne slažemo se da tu bude centar za azilante. Protiv Vojske nemamo ništa i oni su ovde uvek dobrodošli, ali azilante ne želimo. Ostaćemo ovde dok se naši zahtevi ne usliše -  poručuje Ivanović.

U ponedeljak je, kako kaže, trebalo da bude izvršena primopredaja kasarne između Vojske Srbije i Komeserijata za izbeglice, ali su to sprečili građani koji su se sami organizovali i okupili. Ivanović kaže da su razgovarali i sa predstavnicima Komeserijata koji su u ponedeljak bili u Mladenovcu, ali su oni samo “vrteli glavom i govorili nam da smo u velikom problemu”.

Odbornici mladenovačke skupštine su, inače, krajem aprila na sednici izglasali da se na teritoriji ove gradske opštine ne dozvoli “nikakvo utočište azilantima”. U kasarni “Mala vrbica”, koja se nalazi na oko 3-4 kilometra od Mladenovca, ranije su bile smeštene jedinice Protivvazdušne odbrane VS.

(I. M. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA