Zapalio se ispred suda u kome se sudi Brejviku! (VIDEO)

Nepoznati muškarac se zapalio ispred zgrade suda u Oslu u kojoj se sudi Beringu Brejviku za ubistvo 77 ljudi, ali još nema potvrda da je incident povezan s tim desničarskim ekstremistom

  • 0

Nepoznati muškarac zapalio se danas ispred zgrade suda u Oslu, u kojoj se desničarskom ekstremisti Andersu Beringu Brejviku sudi za terorizam i ubistvo 77 ljudi!

- Čovek, koji se polio zapaljivom tečnošću i potom zapalio ispred ulaza u sud, zadobio je teže opekotine i prebačen je u bolnicu.  Na licu mesta je bilo policajaca koji su brzo ugasili vatru - izjavio je predstavnik policije Fin Bele. Identitet osobe i motiv incidenta još nisu poznati, dodao je on.

Na pitanje da li je incident povezan sa suđenjem Brejviku, koje je počelo sredinom aprila, Bele je odgovorio: "Neki smatraju da postoji nekakva veza, ali zasad nemamo nikakvih informacija o tome".

Brejvik je priznao da je u julu prošle godine ubio osam ljudi kada je podmetnuo bombu u automobil koji je eksplodirao ispred zgrade vlade i da je potom iz automatskog oružja na obližnjem ostrvu Utoji ubio još 69 ljudi, uglavnom tinejdžera.

Optuženi na suđenju nije pokazao nikakve znake kajanja, navodeći da su žrtve izdale Norvešku time što su se zalagale za multikulturizam.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA