DETALJNO UPUTSTVO: Evo kako da dobijete 50 EVRA I DOBRO ZARADITE trgujući akcijama (VIDEO)

Bez obzira čime se bavite, svako može trgovati na svetskoj berzi, a sam proces trgovanja i određivanja zarade koja bi nas zadovoljila je veoma jednostavan

  • 0

Većini nas se sviđa ideja o zarađivanju dodatnog prihoda ili napuštanju stalnog posla radeći od kuće. Na internetu postoji mnoštvo opcija za rad od kuće, a u ovom tekstu ćete saznati detaljnije o jednoj koja nudi mogućnost da sami određujete kolika zarada bi vas zadovoljila. Reč je o trgovanju na svetskoj berzi, preko interneta, sa svog laptopa ili telefona.

Pošto se sve odvija preko interneta, tako i udobnost naše kuće ne može izostati, a možda nekome i neke daleke destinacije.

Bez obzira čime se bavite, svako može trgovati na svetskoj berzi, a sam proces trgovanja i određivanja zarade koja bi nas zadovoljila je veoma jednostavan i izgleda ovako:

1. Besplatna registracija

Registrujemo besplatni nalog za trgovanje na ovom linku, na koji nakon verifikacije automatski dobijamo besplatnih 50 eura sa kojima možemo da trgujemo. Trgovanje sa ovih 50 eura je ograničeno na 30 dana ali svakako je odlično za vežbu, a ukoliko za to vreme i istrgujemo traženi obim trgovanja, možemo ih podići zajedno sa profitom.

2. Odabir platforme za trgovanje

Nakon što smo registrovali nalog i dobili 50 eura, sada je vreme da se uključimo na berzu ulaskom na platformu za trgovanje. Nakon registracije, u meniju ćemo imati ponuđeno više platformi za trgovanje i u zavisnosti da li želimo da trgujemo preko kompjutera ili telefona, biramo odgovarajuću. Ono što je bitno jeste da je princip trgovanja isti na svim platformama. Mi smo u našem primeru izabrali desktop platformu koja se zove Web Trader.

3. Čime želimo da trgujemo?

Kada se ulogujemo na platformu sa našim nalogom, prvo što radimo je biramo čime želimo da trgujemo. U ponudi su gotovo sve svetske valute, nafta, zlato, srebro, kafa, pšenica, gas i ostale robe, kao i akcije velikih svetskih kompanija. Predlažemo da izaberete nešto u šta se razumete ili pratite, a ukoliko ništa od toga ne pratite uvek možete koristiti različite analize tržišta po kojima možete trgovati. Mi smo izabrali zlato.

Foto: Promo Foto: Promo

4. Trgovanje

Sada je vreme da trgujemo. Ako mislimo da će cena zlata rasti ulazimo u kupovinu, klikom na dugme KUPITI, a ukoliko mislimo da će cena zlata pasti ulazimo u prodaju, klikom na dugme prodati. Ono što je bitno u celoj priči, jeste da ne trgujemo fizički zlatom, već njegovom cenom, pa tako možemo zaraditi i kada cena raste ali i kada cena pada, jednostavno odabirom kupovine ili prodaje. Na primer, ako je trenutna cena zlata 1.226 dolara po unci a mi mislimo ili imamo informaciju da će cena zlata skočiti na 1.227 dolara, tada ulazimo u kupovinu i kada cena dostigne 1.227 dolara, mi smo zaradili na toj promeni cene. Isto tako, ako mislimo ili imamo informaciju da će cena zlata pasti na 1.225 dolara, tada ulazimo u prodaju i kada cena padne na 1.225 dolara, mi smo zaradili na toj promeni cene. Što se tiče iznosa sa kojim trgujemo, iznos prilagođavamo veličini našeg kapitala. U našem slučaju, sa ovih 50 eura koje smo dobili, to je minimalni iznos od 0.01

Foto: Promo Foto: Promo

5. Određivanje zarade i sprečavanje gubitaka

Na prethodnoj slici ispod polja "Iznos" primetićete dugme "Postavi S/L T/P". Klikom na ovo dugme određujemo koliko smo spremni da rizikujemo novca ali i takođe koliko želimo da zaradimo na ovoj transakciji. S/L je skraćenica od Stop Loss ili Zaustavi Gubitak (Z/G), a T/P je skraćenica od Take Profit ili Uzmi Profit (U/P). Na primer, ukoliko ulazimo u kupovinu na zlatu, S/L ćemo postaviti ispod trenutne cene, na cenu do koje smo spremni da rizikujemo i time ćemo ograničiti eventualni veći gubitak, a T/P ćemo postaviti iznad trenutne cene, na cenu do koje mislimo da će zlato rasti ili do cene do koje smo zadovoljni ostvarenim profitom. Sada kada smo to postavili možemo da se opustimo jer nakon toga sistem sve radi automatski - ukoliko cena krene protiv nas, odnosno u našem primeru krene da pada, sistem će automatski zatvoriti našu trgovinu u trenutku kada cena dodirne nivo postavljenog S/L i time sprečiti veće gubitke, a ukoliko cena krene da raste, sistem će automatski zatvoriti našu trgovinu kada cena dostigne nivo postavljenog T/P i time smo ostvarili profit koji smo unapred odredili i koji nas zadovoljava.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovaj proces može ponoviti svako vrlo jednostavno i proveriti da li se u njemu možda krije neki novi Džordž Soroš ili Voren Bafet. Ukoliko su naša predviđanja cene tačna, onda smo sebi osigurali dodatni prihod. Postoje i napredni alati i analize koje nam mogu pomoći da sa većom preciznošću predvidimo kretanje cene, ali o tome ćemo neki drugi put.

Ukoliko mislite da bi vam ovaj način alternativnog zarađivanja novca odgovarao i ukoliko želite da se oprobate u trgovanju na svetskoj berzi, registrujte nalog ovde i uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA