POSTIGNUT DOGOVOR: Priština sutra ukida blokadu za kamione iz Srbije

U Kancelariji za KiM navode da su se strane saglasile da u cilju trajnog rešavanja ovog problema sledeće nedelje bude održana posebna runda dijaloga na ekspertskom nivou

  • 2

Priština od sutra u 9 sati prestaje sa kršenjem CEFTA sporazuma i ukida jednostrano uvedenu blokadu ulaska kamiona koji prevoze opasne materije - naftu i gas - iz centralne Srbije u južnu srpsku pokrajinu, rečeno je večeras Tanjugu u Kancelariji za KiM Vlade Srbije. 

Dogovor je postignut uz posredovanje EU.

U Kancelariji navode da su se strane saglasile da u cilju trajnog rešavanja ovog problema sledeće nedelje bude održana posebna runda dijaloga na ekspertskom nivou.

KOSOVO VRAĆA KAMIONE SA SRPSKOM ROBOM: Priština optužuje Srbe za ekstremne mere!

Vlasti u Prištini ne dozvoljavaju prolaz kamiona koji iz centralne Srbije preko administrativnih prelaza prevoze opasne materije - naftu i gas.

Kosovske vlasti te mere nazivaju recipročnim, a Vlada Srbije je ranije saopštila da Priština krši CEFTA sporazum i da je Beograd zbog tog problema u stalnoj vezi sa Briselom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA