VELIKI I VAŽAN JUBILEJ: Danas je 45 godina postojanja RTV Studio B

Radio Studio B je 1. aprila 1970. osnovala grupa novinara dnevnog lista "Borba", kao prvu stanicu izvan sistema državnih elektronskih medija

  • 6

Danas je 45 godina postojanja RTV Studio B.

Radio Studio B je 1. aprila 1970. osnovala grupa novinara dnevnog lista "Borba", kao prvu stanicu izvan sistema državnih elektronskih medija. Od 28.marta 1990. godine Studio B pored radija, uvodi i televiziju.

Uređivačka politika je bila potpuno revolucionarna za to vreme - gradski radio sa mnogo muzike i maksimalno tri minuta govora između dve muzičke numere.

U osamdesetim godinama 20. veka zaštitni znak Studija B bio je pesnik i pisac "za malu i veliku decu" Duško Radović. 

Njegovi aforizmi i humorističko-satirični komentari u čuvenoj emisiji "Beograde, dobro jutro" bili su iskren i topao pogled sa 21. sprata "Beograđanke" na Beograd i Beograđane. Duško Radović je kreirao i logo Studija B.

Drugi znak prepoznavanja Studija B je takođe iz Jutarnjeg programa - Đoko Vještica, novinar, urednik i voditelj koji je uspostavio nove standarde komunikacije sa komunalnim preduzećima direktnim uključenjima njihovim rukovodilaca u program i nimalo nežnim propitivanjem o stanju komunalnih sistema.

Od avgusta prošle godine Studio B je u vlasništvu "Maksim medije".

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miroslav

    1. april 2016 | 08:53

    46 godina od postojanja

  • zoki

    1. april 2016 | 05:52

    na zalost, studio b vise nije ono sto je nekada bio, svetlo na horizontu i izvor objektivne informacije. toga vise nema u srbiji...

  • Micko

    1. april 2016 | 06:56

    Danas ni B od toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA