OSLOBOĐENO 75 SILOVANIH I PRETUČENIH ŽENA: Razbijena najveća mreža seksualnog ropstva od 2011.

- Spasili su 75 žena, većinom Sirijki, koje su trpele udarce, psihičko i telesno mučenje. Primoravane su na seks i pokazivane su im kompromitujuće slike njih samih, kasnije odašiljane dalje - navodi libanonska služba bezbednosti

  • 0

Policija u Libanu razotkrila je mrežu seksualnog podvođenja i oslobodila 75 žena, većinom Sirijki, izjavio je izvor unutar sigurnosnih službi.

BILA SAM SEKSUALNA ROBINJA: Spavala sam sa 50 vojnika dnevno, tukli su me kao psa! (FOTO) (VIDEO)

- Radi se o najvećoj mreži seksualnog podvođenja koju smo otkrili od početka rata u Siriji 2011 - izjavio je taj neimenovani izvor.

Žene su silovane i pretučene, a neke su nosile obeležja "mučenja" na telu, piše u saopštenju.

Pripadnici regionalne policije Mont Libana, severno od Bejruta, "identifikovali su i uhapsili grupu osoba koje su organizovale najopasniju mrežu krijumčarenja ljudi u Libanu".

- Spasili su 75 žena, većinom Sirijki, koje su trpele udarce, psihičko i telesno mučenje. Primoravane su na seks i pokazivane su im kompromitujuće slike njih samih, kasnije odašiljane dalje - navodi libanska služba bezbednosti.

Foto-ilustracija: Profimedia, Polaris Foto-ilustracija: Profimedia, Polaris

Deset muškaraca i osam žena koji su čuvali stanove u kojima su držane žrtve uhapšeno je, kaže se u saopštenju i dodaje da su još dva pripadnika mreže u bekstvu.

Sigurnosni izvor naveo je da je "otkrivena i beba od osam meseci, verovatno dete jedne od spašenih žena".

Liban je prihvatio više od 1,1 miliona Sirijaca koji su pobegli od rata, to jest četvrtinu populacije, što je najviša stopa izbeglica na svetu po stanovniku.

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA