MINISTARKI PROVALNICI UPALI U STAN: Ukrali svu tehničku opremu i skupocen nakit

Do provale u njenom domu u Grosuplju blizu Ljubljane došlo je prošlog četvrtka, u vreme kad je ona bila na redovnoj sednici vlade

  • 1

Slovenskoj ministarki obrazovanja Maji Makovec Brenčič provalnici su upali u kuću i ukrali tehničku opremu i nakit u vrednosti od nekoliko hiljada evra.

"KUKE DOBROTE" I U SPLITU: Akcija se proširila u regionu (FOTO)

Do provale u njenom domu u Grosuplju blizu Ljubljane došlo je prošlog četvrtka, u vreme kad je ona bila na redovnoj sednici vlade.

Policija je potvrdila da je slučaj prijavljen i da je istraga još u toku, prenosi portal Index.

Ministarka je izrazila zabrinutost grubim kršenjem njene privatnosti, ali nije želela da potvrdi da je iz kuće nestao službeni laptop s dokumentima i šiframa, kako tvrde mediji.

Printskin: Yutube/Bučko Buček Printskin: Yutube/Bučko Buček

To nije prvi slučaj provale u stanove članova vlade premijera Mira Cerara jer je ranije provaljeno u stan tadašnjeg ministra odbrane Janka Vebera koji stanuje u Kočevju iako je po položaju ministar odbrane štićena osoba, a u stanu su bile i sigurnosne kamere koje je Veber nakon što je otišao na posao u Ljubljanu prema vlastitom priznanju zaboravio da uključi.

Policija je ipak uspela da identifikuje provalnika, 28-godišnjaka s debelim policijskim dosijeom koji je zbog krađe više stotina evra osuđen na kaznu zatvora od 4 meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA