STJUARDESE ER FRANSA ODBILE NAREDBU: Drama na letu uznemirila osoblje!

Nekoliko stujardesa Er Fransa odbilo je da nosi muslimanski veo pri sletanju na aerodrom u Teheranu

  • 68

Nekoliko stujardesa Er Fransa odbilo je da nosi muslimanski veo pri sletanju na aerodrom u Teheranu, saopštio je večeras sindikat te francuske aviokompanije koji je zatražilo da nošenje vela bude na dobrovoljnoj bazi.

Letovi Er Fransa na relaciji Pariz-Teheran trebalo bi da počnu 17. aprila, ali je osoblju upućena interna poruka prema kojoj se stujardesama "savetuje da nose pantalone, komotni sako i maramu koja će prekriti njihovu kosu prilikom izlaska iz aviona na teheranskom aerodromu".

- Od te poruke, svaki dan nam stižu pozivi zabrinutih stujardesa, koje su nam rekle da neće da nose maramu - navodi se u saopštenju sindikata i dodaje da se pominju i kazne stujardesama koje se ne budu pridržavale tih mera.

Rukovodstvo aviokompanije navelo je Frans presu da posada kao i strani putnici treba da poštuju zakone zemlje u koju dolaze.

- Iranski zakon nalaže nošenje vela koji pokriva kosu na javnim mestima i to važi za sve žene koje se nalaze na teritoriji Irana. Tu obavezu, koja se ne odnosi tokom leta, poštuju sve međunarodne aviokompanije koje sarađuju sa Iranom - dodalo je rukovostvo Er Fransa podsećajući da se ta mera već primenjuje na letovima za Saudijsku Arabiju a nekada na relaciji Pariz-Teheran.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ooo

    3. april 2016 | 00:51

    Da li stujuardese iz muslimanskih zemalja, ako ih uopste i ima, skidaju marame kad dolaze na tlo Evrope?

  • Aleksandar

    2. april 2016 | 23:57

    Da li i njihove,sjuardese,skidaju marame, burke...kada slecu u Pariz?

  • нели

    2. april 2016 | 23:54

    Имају право! Нека мушкарци служе са марамама, а не жене. Коме не паше, нека и не гледа. Једном је доста. Свака жена нек одлучи сама и нек се бори за своје достојанство!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA