NAJVEĆA FINANSIJSKA AFERA U ISTORIJI: Procureli tajni dokumenti, Putina sumnjiče da je uzeo MILIJARDE

Iako se Putinovo ime nigde ne pojavljuje, ovi podaci pokazuju patern - njegovi prijatelji su zaradili milione od ugovora koji nisu mogli da budu realizovani bez njegove dozvole

  • 47

Mreža tajnih računa u drugim zemljama i ogromne pozajmice vredne oko 2 milijarde dolara dovele su istražitelje do ruskog predsednika Vladimira Putina. Dokumenta koja su dospela u javnost, jasno pokazuju koliko su novca napravili najbliži Putinovi saradnici...

Procureli strogo čuvani dokumenti svetski poznate advokatske kancelarije: PUTIN SAKRIO DVE MILIJARDE DOLARA?!

Iako se Putinovo ime nigde ne pojavljuje, ovi podaci pokazuju patern - njegovi prijatelji zaradili su milione od ugovora koji nisu mogli da budu realizovani bez njegove dozvole.

Dokumenta pokazuju da je Putinova familija imala benifit od tog novca - kako kažu strani mediji imao je slobodu da troši njihove fondove na šta god je hteo.

Ova dokumenta su slučajno "iscurela" iz baze podataka fimre Mosak Fonseka, to je četvrta najveća inostrana advokatska kompanija. Takođe ova dokumenta pokazuju kako bogati i moćni koriste "ofšor" račune na razne načine.

Ofšor sistem kreće iz Paname, ide preko Švajcarske, Rusije i Kaira, uključujući i privatna skojališta, gde se udala njegova mlađa ćerka Katerina, 2013. godine.

Novine u Panami su posebno naznačile ime Sergeja Roldugina, on je Putinov najbolji prijatelj. Roldugin je upoznao ruskog predsednika sa ženom koju je na kraju oženio, Ljudmilom, a on je takođe kum Putinove najstarije ćerke.

Više o aferi "panamski dokumenti" možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs/guardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    3. april 2016 | 21:59

    E moji ameri kasno ste se setili da pljujete putina vama odavno niko ništa ne veruje.A posebno te priče tipa procureli tajni dokumenti, kao da dokumenti stoje u vosku pa kad ugreje jako sunce ono sve procuri, pa to je smešno

  • Ogi

    3. april 2016 | 21:59

    Jes,NATO istrazitelji.Nego idemo li u Palmiru da tepamo vahabije!?

  • Čapajev

    3. april 2016 | 22:24

    Ako se Gospodin Vladimir Vladimirovič najedi biće svašta.ovi fašisti sa zapada su izgubili kompas.Gospodo fašisti Generalni Direktor Planete ima granice tolerancije.imajte to u vidu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA