AFERA O PRANJU NOVCA: I britanski premijer uključen u skandal koji trese svet

Danas je počela istraga povodom curenja miliona dokumenata koji razotkrivaju da su svetski bogataši, državnici, FIFA, 140 istaknutih političara, skrivali novac u poreskim oazama preko advokatske firme u Panami

  • 5

Kabinet britanskog premijera Dejvida Kamerona, čiji se pokojni otac pominje u slučaja "Panama pejpers", nije želela da komentariše curenje dokumenata o utaji poreza, ali je zatražila danas kopije podataka o svim klijentima tog slučaja.

DETALJI AFERE PRANJA NOVCA: Svi napadaju samo Putina, ali i ovi lideri kriju bogatstvo na Panami (VIDEO)

Agencija Rojters konstatuje da bi slučaj Panama pejpers mogao da bude i velike sramota premijera Kamerona, koji se, kako se navodi, često pozivao na borbu protiv utaje poreza i izbegavanja plaćanja ove obaveze.

Otac aktuelnog britanskog premijera Ian Kameron pomišnje u više dokumenata od ukupno 11.5 miliona, koliko je procurelo u javnost, a pominju se i neki članovi njegove Konzervativne partija u gornjem domu parlamenta, bivši poslanici i donatori.

NOVA SAZNANJA O TAJNIM DOKUMENTIMA: Osim Putina, novac su prali i Gadafi, Asad i Mubarak (VIDEO)

Foto: A. Nalbantjan, Twitter Foto: A. Nalbantjan, Twitter

S druge srane, francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da je slučaj Panama otkriće koje će razotkrivanjem utajivača, pomoći u povećanju poreskih prihoda.

- Uveravam vas da će informacije o ovom slučaju biti javne, da će biti sprovedena istraga i da će biti pokrenuti sudski postupci - izjavio je Oland.

NAJVEĆA FINANSIJSKA AFERA U ISTORIJI: Procureli tajni dokumenti, Putina sumnjiče da je uzeo MILIJARDE

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Predsednik Francuske kaže da je "ovo otkriće dobra vest jer će se povećati poreski prihodi od onih koji su počinili prevare", prenosi AP.

Danas je počela istraga povodom curenja miliona dokumenata koji razotkrivaju da su svetski bogataši, državnici, FIFA, 140 istaknutih političara, skrivali novac u poreskim oazama preko advokatske firme koja objavljivanje dokumenata "Slučaj Panama" naziva "zločinom" i "napadom" na Panamu.

Procureli strogo čuvani dokumenti svetski poznate advokatske kancelarije: PUTIN SAKRIO DVE MILIJARDE DOLARA?!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    4. april 2016 | 17:11

    Postoji izuzetna tradicija anglo saksonskog, istinoljubivog pristupa zivotu, sto se dokazuje i ovog puta saopstavanjem preko neke navodne agencije ili kancelarije koliko su neposteni oni koji nisu njihovi. U naj gorem slucaju ako je neko medju njima takav zalutao, taj je vec odavno preminuo pa tako opet u proseku deluju postenije u odnosu na ordinarne lopove i prevaranate sa Istoka i medju Arapima. Ova ljudska civilizacija kao da je trajno idiotska i nedozrela, pa joj se stalno potura informativno smece u kojem jedino saopstavaci ili propagandisti imaju atest da kazu navodnu istinu, a da svet to treba odmah da apsorbuje i bude srecan sto im to, neko takav rece. Jadan i svet i sva ljudska beda koju zivimo sa ovakim zlom od ovako uredjene civilizacije, gde se postenje upravo sa materijalnom civilizacijom i ne podrazumeva, to je na zalost, trajno ljudsko iskusenje.

  • Vladeta

    4. april 2016 | 13:53

    Gde bi Panama pod cijim protektoratom ona bjese ko kontrolise panamski kanal pa taj je i glavni organizator svega ovoga al treba i da se sve objelodani da vidimo ova nasa nevinasca hehe

  • zora

    4. april 2016 | 13:20

    Kameron, nevinasce i promoter svih problema Srbije.Dogodi se da zaigra mecka i pred.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA