VRAĆA NAM SE "KOCKA, KOCKA, KOCKICA": Da li i vas raduje ova vest koliko i nas? (VIDEO)

Glumac Branko Milićević druženjem sa decom predškolskog uzrasta kroz igru, razgovor i istraživanje predstavljao je svakodnevne, životne i praktične teme, uz koje su odrastale generacije, učile i smejale se

  • 8

Na veliku radost svih mališana, od danas je počelo repriziranje čuvene emisije za decu "Kockica" glumca Branka Milićevića, poznatijeg kao Branko Kockica. Prva emisija je reprizirana na RTS-u u 7:05 jutros, a posle nje isto čuvena serija "Metla bez drške".

 

UČITELJICA BRANKA KOCKICE DANAS NAPUNILA STOTU: I otkrila u čemu je tajna njene dugovečnosti!

 

Generacije mališana odrasle su na ovoj edukativnoj, i veoma interesantnoj emisiji, u kojoj su mnoga deca i učestvovala. "Kockica" je emitovana sredom na programu Televizije Beograd, i to je bio dugo iščekivani i omiljeni dečji dan.

 

 

Glumac Branko Milićević druženjem sa decom predškolskog uzrasta kroz igru, razgovor i istraživanje predstavljao je svakodnevne, životne i praktične teme, uz koje su odrastale generacije, učile i smejale se.

 

UZ OVU EMISIJU SU ODRASTALE GENERACIJE: 41 godina od prve epizode "Kocka, kocka, kockica" (VIDEO)

 

Isto to očekuje sada i nove generacije koje dolaze, jer će opet imati priliku da odrastaju uz prave dečje emisije.

 

 

U "Kockici" smo naučili mnogo, a Branko je često pravio eksperimente da bi objasnio neku od prirodnih pojava. Glumčeve emisije koje su ga i proslavile, obelezile su najbežbrizniji deo našeg detinjstva.

 

 

Ova obrazovna televizijska serija Televizije Beograd emitovana je od 1974. do 1993. godine i ponovo 2005. sa Brankom Milićevićem u glavnoj ulozi, a ukupno je snimljeno više od 250 epizoda.

 

 

Inače, nastala je tako što je redakcija obrazovnog programa Televizije Beograd 1972. započela istraživanja po vrtićima, razgovarajući sa vaspitačima i decom, da bi došlo do prave formule za dečju seriju.

 

Uz njih smo mi odrastali, a evo uz koga odrastaju naša deca! (FOTO) (VIDEO)

 

Koncept prve epizode emitovane 27. novembra 1974. pripreman je godinu dana. Prvi urednik bio je Ljubiša Bogićević, a scenarista Ljubiša Đokić.

 

 

Cilj emisije je bio da kroz igru odgovori na što više dečjih pitanja. Branko Kockica je delovao kao vaspitač deci koja bi učestvovala u snimanju emisije. Emisija je karakteristična po svom žargonu i uzrečicama. Na primer, Milićević se uvek obraćao deci sa „drugari”, a kolektivni uzvik im je „tatatatira”.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmmm

    4. april 2016 | 22:09

    Bar da je u osam. Rano je u sedam. Bitno je da su rijalitiji u udarnom terminu.

  • Zare

    4. april 2016 | 20:51

    MOLIM REDAKCIJU TELEGRAFA DA OVAJ TEKST STAVI NA POCETNU STRANU DA SVI VIDE POZDRAV ODLICNI STE....

  • Boki_Kopenhagen

    4. april 2016 | 21:21

    Mogu oni snimati ne znam koliko " Kocka,kocka kockica " ali kao sto je bila ova stara takva se emisija za djecu nikada vise snimiti nece... Ovo sadasnje je samo slam i bruka i sramota...Okruzeni smo svakodnenim teroristickim napadima,nestabilnoscu u zemlji,ekonomskim problemima,nikome nije do osmijeha na licu,a u staro vrijeme smo uzivali u najmanjim sitnicama i od nicega smo bili srecni,a dans se sve okrenulo 360 stepeni nazalost...Mogu da snimaju i neka se vrati ali " ORIGINAL " je neponovljiv ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA