OSIM PUTINA, I SRBI, CRNOGORCI I SLOVENCI PRALI NOVAC: Otkriveni šokantni detalji iz tajnih dokumenata koji TRESU SVET (FOTO) (VIDEO)

Među tajnim dokumentima se spominju sve zemlje bivše Jugoslavije

  • 22

Danas je počela istraga povodom curenja miliona dokumenata koji razotkrivaju da su svetski bogataši, državnici, FIFA, 140 istaknutih političara, skrivali novac u poreskim oazama preko advokatske firme koja objavljivanje dokumenata "Panama pejpers" naziva "zločinom" i "napadom" na Panamu.

DETALJI AFERE PRANJA NOVCA: Svi napadaju samo Putina, ali i ovi lideri kriju bogatstvo na Panami (VIDEO)

Istraga u kojoj učestvuje novinarski konzorcijum od 100 dnevnih listova odnosi se na period od gotovo 40 godina, od 1977. sve do decembra 2015. i pokazuje da su neke firme registrovane u poreskim oazama korišćene za pranje sumnjivog novca, trgovinu oružjem i drogama, kao i za utaju poreza.

PUTIN I RUSIJA SU GLAVNA META: Oglasila se Moskva povodom afere pranja novca u Panami

Agencija AFP prenosi da su se poreskom oazom preko panamske firme koristili brojni svetski lideri, prema dokumentima koji otkrivaju da je 140 političkih zvaničnika i istaknutih osoba u tome učestvovalo.

Foto-montaža: pixabay.com, Tanjug/AP, SANA, Wikimedia Presidenza della Repubblica/Casa Rosada photographers/United States Navy Foto-montaža: pixabay.com, Tanjug/AP, SANA, Wikimedia Presidenza della Repubblica/Casa Rosada photographers/United States Navy

NOVA SAZNANJA O TAJNIM DOKUMENTIMA: Osim Putina, novac su prali i Gadafi, Asad i Mubarak (VIDEO)

Dokumente, nazvane "Panama pejpers", nabavio je nemački list "Zidojče Cajtung" i podelio ih sa Međunarodnim konzorcijumom istraživačkih novinara iz Vašingtona i drugim medijima, uključujući BBC i Gardijan.

AFERA O PRANJU NOVCA: I britanski premijer uključen u skandal koji trese svet

Među tajnim dokumentima se spominju sve zemlje bivše Jugoslavije. Najviše kompanija na objavljenim dokumentima "Panama pejpers" dolazi iz Slovenije, čak 21, sledi Crna Gora sa 13, dok se iz Hrvatske na listi nalaze tri kompanije. Iz Makedonije se nalaze dve firme, dok iz Srbije nema kompanija na listi, ali su 2 krajnja korisnika i 28 vlasnika akcija.

NAJVEĆA FINANSIJSKA AFERA U ISTORIJI: Procureli tajni dokumenti, Putina sumnjiče da je uzeo MILIJARDE

Prema podacima koje je objavio "Ajriš tajms", među objavljenim dokumentima se spominje i Bosna i Hercegovina. Naime, na spisku ne postoji nijedna kompanija iz BiH, već samo jedan korisnik i tri deoničara fonda.

Procureli strogo čuvani dokumenti svetski poznate advokatske kancelarije: PUTIN SAKRIO DVE MILIJARDE DOLARA?!

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    4. april 2016 | 18:59

    Niko iz Engleske ili Amerike. Ma dajte molim vas. Ovo su andersenove bajke.

  • Lazar

    4. april 2016 | 23:26

    A gde su glavni i najveci lopovi iz takozvanog slobodnog sveta? Ovi pomenuti su male bebe za njih. Oni su sve ovo izmislili da bi pokrili svoje tragove. Ko bolje zna da ukrade i prevari od Anglosaxona?!

  • Pravda

    4. april 2016 | 23:12

    Pa putin bre je svetski lopov i lopina i to se zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA