VIŠE NEĆE BITI GUŽVE: Penzionerima produžili ROK ZA PLAĆANJE računa!

- Do sada je EPS davao popust do 25. u mesecu, a penzioneri su svoja primanja dobijali do tog istog datuma. Zato se dešavalo da u istom danu pokušaju i da izmire račun, da bi ostvarili popust, pa su se stvarale gužve - rekao je Grčić

  • 5

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je danas da će gužve na šalterima ubuduće biti manje, jer je rok za ostvarenje popusta od pet odsto za izmirenje računa za električnu energiju produžen do 28. u mesecu. Grčić je rekao da je uočeno da su gužve ispred mesta gde građani plaćaju struju velike posebno 25. u mesecu, datuma koji je donedavno bio rok za ostvarenje popusta.

Ako uradite OVU STVAR, nećete dodatno plaćati TV pretplatu uz račun za struju!

- Do sada je EPS davao popust do 25. u mesecu, a penzioneri su svoja primanja dobijali do tog istog datuma. Zato se dešavalo da u istom danu pokušaju i da izmire račun, da bi ostvarili popust, pa su se stvarale gužve - rekao je Grčić.

Foto: Flickr/J Mark Dodds [a shadow of my future self] Foto: Flickr/J Mark Dodds [a shadow of my future self]
On je istakao da su građani za to javno preduzeće najbitnija i najbrojnika kategorija kupaca, kao i da oni u najvećem procentu na vreme izmiruju račune.

EPS nije nadležan za oslobađanje od plaćanja TV pretplate!

- Zato sam inicirao da ovaj rok pomerimo na 28. u mesecu, kako bi imali tri dana vremena da izmire obaveze i istovremeno ostvare popust od pet odsto, a Nadzorni odbor EPS-a je to prihvatio - rekao je Grčić.

Nov rok će važiti od martovskih računa, koji će na kućne adrese domaćinstava stići u aprilu.

NEMA POVEĆANJA CENE STRUJE: Direktor EPS-a obradovao sve građane Srbije!

Grčić je dodao da je procenat naplate električne energije kada je reč o građanima 96 odsto, dok je naplativost kod privrede oko 90 odsto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mane zanima samo jedno

    5. april 2016 | 13:56

    Zasto racuni stizu tako kasno? Infostan i gas mi stignu normalno, pocetkom meseca a telefon i struju moram da cekam do druge polovine meseca.

  • Belogradjanin

    5. april 2016 | 19:12

    Ovo znaci da ce penzije kasniti

  • Pedja

    6. april 2016 | 19:50

    Sta je ocaj ko u Maxi-ju.Samo da se plati bice popust ako treba cele godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA