IVAN IZBEGAO SMRTNU KAZNU: Američkim vlastima ponestalo injekcija! (VIDEO)

Ivan Teleguz je osuđen na smrtnu kaznu nakon što je 2006. godina organizovao ubitvo svoje bivše devojke

  • 10

Ukrajinac Ivan Teleguz je dobio novu priliku da se izvuče sa liste za egzekuciju, kada su američke vlasti u Virdžiniji shvatile u poslednjem trenutku da nemaju smrtonosnu injekciju. Izvršenje smrtne kazne trebalo je da se obavi 13. aprila, a novi datum još nije poznat.

Monstrum ubio ćerke Veru i Slobodu dok je telefonirao s bivšom ženom! (FOTO) (VIDEO)

Teleguz je osuđen na smrtnu kaznu nakon što je 2006. godine organizovao ubistvo svoje bivše devojke. Svađa sa njom počela je zbog alimentacije, a kulminacija se dogodila kada je Ukrajinac platio 2.000 dolara Edvinu Le Gilkesu i Majklu Entoniju Hetriku da ubiju devojku.

Hetrik je stigao ispred stana i rekao devojci da hitno treba da telefonira, nakon toga joj je prerezao vrat, ali je usput povredio sebe i ostavio sopstvenu krv na mestu zločina.

Nekoliko godina nakon presude, drugi saučesnik je rekao da je lagao policiju i sud kada je optužio Teleguza da im je platio za ubistvo. Navodno je lažno optužio Teleguza samo kako bi izbegao smrtnu kaznu. Na kraju, on je dobio samo 15 godina zatvora jer je policiji dao informacije protiv Ivana.

Foto: Wikipedia/CACorrections, sxc.hu/zeathiel Foto: Wikipedia/CACorrections, sxc.hu/zeathiel

Upravo zbog tog istupa Gilkesa, neka udruženja su ustala i zatražila da se Ivan skine sa liste za smrtnu kaznu.

- Čovekov život zavisi od svedočenja čoveka koji je priznao da je lagao samo kako bi izbegao smrtnu kaznu. Ovaj slučaj dokazuje da ceo sistem ne funkcioniše. Zahtevamo da se Teleguzu ukine smrtna kazna - rekao je Džejms Klark, aktivist protiv smrtne kazne.

Inače, Hetrik je priznao zločin i osuđen je na dva doživotna zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    6. april 2016 | 17:12

    Kupite konopac. On se ne troši.

  • Luna

    7. april 2016 | 09:01

    U Evropi je zabranjena smrtna kazna jer to racunaju kao divljacki cin, a kod Amera je sve dozvoljeno a prvi pocnu da zvalave i kritikuju kada se u nekoj zemlji na Bliskom istoku izvrsi smrtna kazna.

  • Jaca gr.

    6. april 2016 | 19:09

    Nije do inekcija,vec u poslednje vreme su usmrtili neduzne,pa im je sad frka!!! Gledala sam emisiju o Grku,koji ceka 20.godina na smrtnu kaznu,u zadnjih 10.su mu zabranjenie posete i kontakti sa bilo kim.Otisli su novinari i napravili emisiju,intervjuisali su osudjenog.Postupak je izuzetno tezak,a ceka se ok.od Gradonacelnika,koji daje poslednju rec!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA