Šojh za uvođenje "šamarčića" đacima!

Pokrajinski referent za obrazovanje u Austriji tvrdi da je "korisno i dobro" povremeno nepolušnim đacima lupiti mali šamar, zbog čega je postao meta kritike političara ali i udruženja đaka

  • 0

Zamenik predsednika austrijske pokrajine Koruška Uve Šojh našao se na meti kritike zato što je rekao da ne vidi ništa loše u "malom šamaru" neposlušnim đacima. U diskusiji o novom pravilniku rada za nastavnike, on je zatražio oštrija prava delovanja za nastavnike prema problematičnim đacima.

- Korisno je i dobro kada pedagozi svojim štićenicima mogu povremeno udariti mali šamar - rekao je Šojh.

On je dodao da deca tako nešto sigurno mogu da podnesu.

- I mi smo svi odrasli, i od nas je nešto postalo - naglasio je Šojh odgovarajući na pitanja građana.

Socijaldemokratska partija kritikovala je izjavu Šojha, ocenjujući da političarima koji se zalažu za nasilne metode u obrazovanju ne sme biti mesta u solidarnom društvu kakvo je Austrija, u kojem je sve važnije da deca uče vrednosti poput spremnosti na pomoć, razumevanje, poštovanje, i zajedništvo.

Ostale partije su naglasile da bi Šojh trebalo da podnese ostavku na mestu pokrajinskog referenta za obrazovanje, a Udruženje đaka okarakterisalo je ovog političara "zaostalim" i preporučilo mu da pohađa osnovni kurs pedagogije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA