PUTIN O AFERI "PANAMA PEJPERS": Zapad želi da oslabi Rusiju! (VIDEO)

- Naši protivnici su pre svega zabrinuti zbog jedinstva i konsolidacije ruske nacije, našeg multinacionalnog ruskog naroda. Oni pokušavaju da nas uzdrmaju iznutra, da nas učine poslušnijim - tvrdi Putin

  • 13

Predsednik Rusije Vladimir Putin je demantovao optužbe o povezanosti sa računima otkrivenim u "Panama pejpersu". On je istakao da su dokumenti pokušaj Zapada da se Rusija oslabi.

AMERIKA JE RAJ ZA PRANJE NOVCA: Da li je Panama otkrivena da bi se pare preusmerile u SAD?

Komentarišući istragu novinara o navodnom učešću svetskih lidera u ovom skandalu, izjavio je da njega nema na tom spisku.

- Napravili su informativni proizvod. Pronašli su moje poznanike i prijatelje, znači nešto su tamo iskopali i slepili - rekao je Vladimir Putin na medijskom forumu.

Ruski predsednik je izjavio da nije bilo elemenata korupcije i da protivnici Rusije pokušavaju da nateraju Moskvu na poslušnost, prenosi Rojters.

Ova agencija navodi da je šef Kremlja to kazao komentarišući procerele dokumente iz panamske advokatske kancelarije "Mosak-Fonseka".

Printksin: Youtube/RT Printksin: Youtube/RT

- Naši protivnici su pre svega zabrinuti zbog jedinstva i konsolidacije ruske nacije, našeg multinacionalnog ruskog naroda. Oni pokušavaju da nas uzdrmaju iznutra, da nas učine poslušnijim. Najjednostavniji način je da se unutar društva unese određeno nepoverenje prema organima vlasti, prema organima uprave, da se napravi sukob među njima. To je odlično bilo korišćeno u tragičnim godinama Prvog svetog rata, kada su zemlju prosto doveli do raspad - tvrdi Putin.

TAS S prenosi da je predsednik Rusije na skupu u Sankt Peterburgu rekao i da je ponosan na prijateljstvo sa muzičarem Sergeom Rolduginom, koji se pominje u "Panamskim papirima".

Printksin: Youtube/RT Printksin: Youtube/RT

- Ponosan sam što imam takvog čoveka među prijateljima. Ponosan sam na njega generalno. On je potrošio skoro sav novac koji je zaradio na nabavku muzičkih instrumenata u inostranstvu i doneo ih u Rusiju - rekao je Putin.

On je izjavio da je glavni razlog što nije učestvovao na nuklearnom samitu u SAD prošle nedelje to što Vašington nije uništio svoje zalihe plutonijuma od kojeg se može izraditi nuklearno oružje.

Printksin: Youtube/RT Printksin: Youtube/RT

- Naši partneri moraju da shvate... da bi trebalo da ispune svoje obaveze - rekao je Putin, a prenosi Rojters.

Ruski predsednik je naveo da su se Rusija i SAD početkom 2000. godine saglasile da i jedna i druga strana eliminišu svoje rezerve plutonijuma koji bi mogao da se koristi za nuklearno naoružanje, što je, kako je naveo, Rusija učinila, dok SAD nisu.

Pogledajte uživo:

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sakule

    7. april 2016 | 15:29

    Kolko oni /zapadnjaci preko bare/mogu da lažu i izmišljaju,to ni hijenin želudac ne može da svari.

  • Ppppppp

    7. april 2016 | 15:51

    Tako je Putine americki fasisti

  • Zezator

    7. april 2016 | 16:58

    Svuda su politicati isti. Kad napadas njeg ti ustvari napadas drzavu i onda ide spinovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA