Bacili MOLOTOVLJEV KOKTEL na sudiju koji vodi parnicu protiv RUSKIH VOJNIKA

Ruski vojnici su uhvaćeni u maju 2015. godine, tokom borbi u regionu Luganska, a pre dve nedelje je ukrajinska policija pronašla mrtvog advokata koji je zastupao jednog od tih vojnika

  • 0

Nepoznati napadači bacili su danas u Kijevu molotovljeve koktele i zapalili kancelariju ukrajinskog sudije Mikole Didika koji vodi suđenje dvojici ruskih vojnika uhvaćenih lani na istoku Ukrajine, koji kontrolišu proruske snage.

KONAČNO OTKRIVENO: Moskva objavila prvi izveštaj o padu aviona "Flaj Dubai"

Ruski vojnici su uhvaćeni u maju 2015. godine, tokom borbi u regionu Luganska, a pre dve nedelje je ukrajinska policija pronašla mrtvog advokata koji je zastupao jednog od tih vojnika, prenela je agencija AFP.

Ti incidenti ukazuju na veliku kontroverzu i jake emocije koje je suđenje pobudilo kako u Ukrajini, tako i u Rusiji, navodi francuska agencija.

Zvanična Moskva tvrdi da su vodnik Aleksandar Aleksandrov i kapetan Jevgeniji Jerofejev izbačeni iz vojske pre nego što su prešli ukrajinsku granicu i ušli na ratno područje.

Ruski vojnici, koji su tokom borbi ranjeni i nalaze se u bolnici u Kijevu, rekli su stranim posmatračima i novinarima da su u vreme kad su uhvaćeni bili aktivni pripadnici ruske vojne obaveštajne službe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA