SINIŠA MALI U KIKINDI, gradu kome je nedavno priznat taj status: Saradnja povodom izgradnje fabrike pijaće vode

– Pomoći ćemo Kikindi oko fabrike pijaće vode jer imamo to iskustvo – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas Kikindu, gde je sa gradonačelnikom ovog grada Pavlom Markovim održao sastanak o unapređenju saradnje. On je ovom prilikom posetio Javno preduzeće „Kikinda” i novu industrijsku zonu, koju je Kikinda dobila nakon više od tri decenije. Ovom događaju prisustvovao je i šef kabineta gradonačelnika Beograda Luka Tomić.

BEOGRAD radi na stvaranju uslova za normalan život svih Roma

Siniša Mali je istakao da su Beograd i Kikinda tradicionalno bliske lokalne samouprave i da će saradnju i bolju poziciju u pregovorima sa investitorima poboljšati i to što je Kikindi nakon više od dvadeset godina priznat status grada.

– Mi ćemo u Beogradu samo u aprilu imati početak projekata koji su vredni oko 350 miliona evra. Mislim da na ovaj način Kikinda i Beograd pokazuju koliko smo posvećeni tome da otvaramo nova radna mesta i nove investicije, jer su to stvari od kojih naš narod živi. Time podržavamo i reformski kurs Vlade Republike Srbije, ali stvaramo i osnovu za bolji kvalitet života u našim gradovima – rekao je Siniša Mali.

ZA DVE GODINE UKLONJENO 600.000 KUBIKA SMEĆA U BEOGRADU! Počela VELIKA prolećna akcija čišćenja! (FOTO)

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

On je dodao da je impresioniran onim šta je urađeno sa javnim preduzećima u Kikindi.

Mi smo u Beogradu išli malo drugačijim putem i radili smo na restrukturiranju svakog javnog preduzeća pojedinačno, a vi ste objedinili rad pet javnih preduzeća i agencija, koji sa oko 100 radnika manje obavljaju sve poslove koje su radila nekadašnja. I Beograd može nešto da nauči od Kikinde – rekao je Mali i naglasio da ovakav vid saradnje može da doprinese da dva grada bolje sarađuju.

Mali: Građani Opova imaće redovan prevoz do Padinske skele i odatle ka centru Beograda

On je rekao da su industrijske zone prava stvar za jednu lokalnu samoupravu i podsetio da je Grad Beograd prošle godine osnovao preduzeće „Slobodne zone Beograda” u okviru kojeg je pre nekoliko dana postavljen kamen temeljac za prvu fabriku koja se gradi u Beogradu posle sedam godina.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Mali je rekao da je u poslednjih nekoliko dana obišao nekolicinu gradova u Srbiji i Vojvodini i da je Beograd potpuno spreman i otvoren da kao glavni grad pomogne svima kojima je pomoć neophodna.

Pomoći ćemo Kikindi oko fabrike pijaće vode jer imamo to iskustvo – rekao je gradonačelnik Beograda i dodao da je ova saradnja primer kako zajedno neke stvari mogu da se menjaju, kao i da očekuje da će svog kolegu uskoro videti u Beogradu.

Pavle Markov je istakao je da je glavni povod današnje posete višemesečna saradnja gradova Beograda i Kikinde koja je postavljena na jedan viskok nivo.

– Kada je u pitanju naša saradnja, moram da istaknem da se ne radi o obostranoj saradnji, već o pomoći Grada Beograd Gradu Kikindi i reč je o milionskim iznosima. Naša saradnja bazirana je na zajedničkim projektima, a jedan od najvećih projekata je izgradnja fabrike vode u Kikindi. Sva stručna i ekpertska pomoć dolazi iz Beograda i to je veliki projekat, a ujedno i najveći komunalni problem ovog grada. Beogradski vodovod je jedan od najboljih u Evropi, te se nadamo da ćemo ovaj problem efikasno sanirati po ugledu na taj model – rekao je Markov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA