PARIZ NA NOGAMA: Demonstranti bacaju petarde i kamenice, policija uzvraća suzavcem! (FOTO) (VIDEO)

U Parizu se odigravaju protesti protiv novih reformi zakona o radu

  • 3

Na pariskim ulicama stotine demonstranata protestuje bacajući petarde, a policija ih rasteruje suzavcem.

POTPUNI HAOS U PARIZU: Neredi na ulicama, uhapšeno 130 osoba (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Neki od maskiranih demonstranata bacali su kamenice na policajce. Do sukoba je došlo u Parizu, Nantu i Renu, javio je AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, demonstranti na ovaj način, protestima, žele da izraze svoje nezadovoljstvo povodom visoke stope nezaposlenosti koja vlada u Francuskoj. Takođe, ne odgovaraju im reforme zakona rada koje podrazumevaju da se prekovremeni rad plaća samo 10 odsto bonusa, a ne dosadašnjih 25.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Demonstranti smatraju da reforma rada koja će olakšati kompanijama da otpuštaju zaposlene ugrožava radnička prava i zato su izašli na proteste širom zemlje. Od Pariza preko Lila na severu Francuske, pa do Strazbura i Tuluza, u 200 gradova su organizovani protesti, navodi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Renu je policija upotrebila suzavac i šok bombe protiv demonstranata, pri čemu je povređeno troje pripadnika snaga bezbednosti, a prema još nepotvrđenim informacijama, i 19 demonstranata.

U Nantu su demonstranti podgili barikade i bacali flaše, kamenice i jaja a policija je uzvratila suzavcem i šok bombama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarenko

    9. april 2016 | 20:28

    Hvala bogu da sam video ovaj predivan grad, jer vise nije bezbedno ici u Pariz. Nazalost vise nigde nije sigurno kao nekad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA