VUČIĆ: Krkobabić zna da samo čvrsta srpska ekonomija obezbeđuje redovne i veće penzije

- Mislim da je Milan Krkobabić želeo da kaže da dobro zna ko se bavi ekonomskim napretkom Srbije - rekao je Aleksandar Vučić

  • 81

Samo čvrsta srpska ekonomija može da isplaćuje penzije, a one će biti redovne i veće, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

SRBIJA NIJE PRED BANKROTOM I NJOM VIŠE NE UPRAVLJAJU TAJKUNI! Vučić najavio borbu za još uspešniju državu

- Penzioneri će imati stabilne, redovne i samo veće penzije, ali na črvrstim nogama. Da smo nastavili da se ponašamo neodgovorno došli bismo do bankrota - rekao je Vučić na TV Pink podsetivši da su u Grčkoj čak 11 puta smenjivane penzije.

Poručio je i da je Toni Verheijen u ime Svetske banke rekao da će ova vlada da ostavi neuporedivo bolje temelje i rezultate nego što je bilo koja prethodna vlada ostavila.

- Mnogi mediji su to pokusali da sakriju, ali istinu ne mozete sakriti. Deficit je drastično smanjen, neke fabrike su pocele da rade koje nisu decenijama, doveli smo nove investitore... - istakao je premijer.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

On je podsetio da penzije nisu smanjivanje za 60 odsto penzionera, onima čije su bile niže od 25.000 dinara.

Ostalih 40 odsto penzionera je pretrpelo smanjenje, rekao je Vučić i dodao da im je deo vraćen kroz povećanaje od 1,25 odsto.

Na pitanje šta znači komentar lidera PUPS Milana Krkobabića da penzija neće biti ako Vučić ne bude premijer, on je rekao:

- Malo je to preterano, ali mislim da je želeo da kaže da dobro zna ko se bavi ekonomskim napretkom Srbije. Mi smo ekonomski narasli, pa iz doprinosa možemo više penzija da isplaćujemo i zato je Krkobabić to rekao, jer zna da samo čvrsta srpska ekonomija može da isplaćuje penzije - poručio je.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    10. april 2016 | 12:45

    Vucicu, nema potrebe da se pravdas u ime necega sto je Krkobabic izjavio. On je najveca greska u tvojoj koaliciji i dobar deo penzionera bas zbog njega nece glasati za SNS. Krkobabica treba sto hitnije poslati u istoriju. Inace, radnici Poste nikada losije nisu ziveli nego sada.

  • Pas laje, vetar nosi

    10. april 2016 | 13:59

    Da li je moguće da je toliko ljudi u isto vreme pronašlo rupu na saksiji?Pa nisu Krkobabic i Vučić izmislili da bez jake ekonomije nema boljeg života i vecih plata i penzija. Krkobabic se uplašio da će se SNS osloboditi od SPS jer oni jačaju svoj uticaj pa požurio Vucicu pod okrilje da sačuva svoju poziciju.Baš ga boli uvo za penzionere.Ono su mu samo stapovi na koje se oslanja do cilja.

  • cana

    10. april 2016 | 12:42

    Jaka privreda Srbije garantuje i veće plate i penzije,premijer radi na tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA