Ako znate da radite ovaj posao - čeka vas FENOMENALNO radno mesto u ITALIJI!

Razlog za pozivanje stručnog kadra iz ove oblasti poslednjih godina je sve veći zbog broja mladih i visokoobrazovanih Italijana koji odlaze da rade van zemlje

  • 3

Zbog deficita stručnog kadra u IT industriji, italijanske vlasti saopštile su kako traže na hiljade informatičara koji bi popunili upražnjena radna mesta.

NEMCI ZOVU SRBE ZA POSAO IZ SNOVA: Dnevnica MINIMUM 80 evra, a ne treba DIPLOMA!

List "Lokal" iz Rima prenelo je saopštenje ministarstva rada te države da je i u 2015. godini zabeleženi nedostaci radne snage u sektoru tehnologije i industrije, a da se od 76.000 upržnjenih pozicija , 41,8 odsto odnosilo na informatičare, a 30 odsto na inženjere.

- Za većinu profesija u Italiji moguće je pronaći potrebni stručni kadar. Ipak, postoje određene profesije gde je broj upražnjenih radnih mesta veoma visok - rekli su iz ministarstva rada.

Naglasili su kako je najveći deficit stručnog kadra u oblasti tehnologije i inžinjerstva jer, kako se navodi, poslednjih godina sve veći broj mladih i visokoobrazovanih Italijana odlazi da radi van zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA