ISTRAGA IZ VAZDUHA: Policija iz cepelina nadgledala dilere

MUP Srbije paralelno sproveo dve akcije hapšenja dilera opijatima. U akciji "Cepelin" u Beogradu uhapšeno petoro ljudi, a tokom akcije "Morava" u Novom Pazaru uhapšen Elvir Redžović

  • 0

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala koristili su specijalnu letelicu, cepelin, kako bi nadgledali osumnjičene za ilegalnu proizvodnju veštačke marihuane u Beogradu. Tokom jučerašnje akcije pripadnici SBPOK otkrili su laboratoriju skanka, zaplenili 450 kilogramaove supstancije i uhapsili pet osoba. Slobode su lišeni Vlada Lazović (54), Aleksandar Maksimovich (28), Luka Novak (26), Mira Damjanović (24) i Dragana Džepina (25).

Da bi ušli u trag narko-dilerima, ali i otkrili laboratoriju, pripadnici SBPOK su, kako prenosi dnevni listi "Blic" specijalnu letilicu, cepelin, iz koje je nadgledano kretanje osumnjičenih. Snimci načinjeni iz ove letilice biće korišćeni kao dokazni materijal u sudskom postupku protiv osumnjičenih.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je tokom pretresa kuće koju je Lazović adaptirao u specijalne laboratorije pronađeno oko 270 kilograma droge spremne za prodaju, u vrednosti od milion i po evra i oko 200 kilograma sirove marihuane. On je dodao da je ova grupa pripremljeni skank prodavala u zemljama Zapadne Evrope, po ceni od pet do sedam hiljada evra po kilogramu.

Nađeno je i devet pištolja, jedan revolver, jedna puška, dve bombe kašikare, jedno pakovanje plastičnog eksploziva, jedna puška sa optikom i preklapajućim kundakom, dva prigušivača za pušku i 20.000 evra - precizirao je Dačić.

Zaplenjena droga nađena je u specijalno opremljenoj laboratoriji u hangaru na Mirijevskom bulevaru 41 v.

- Laboratorija je opremljena specijalnim halogenim svetlima i sistemom za navodnjavanje. Dileri su strogo vodili računa i o tome da niko ne posumnja šta se dešava iza vrata hangara, pa su tu stalno bile organizovane i straže. Pristup u hangar, odnosno u laboratoriju imala je samo nekolicina najuticajnijih pripadnika grupe - kažu u MUP Srbije.

Do početne informacije o postojanju laboratorije skanka u Beogradu došlo je kriminalističko-obaveštajno odeljenje MUP Srbije, a dalju istragu kao i hapšenja osumnjičenih narko-dilera preuzela je SBPOK.

Dačić je dodao da su, u okviru akcije "Morava", službenici Policijske uprave u Novom Pazaru odredili meru zadržavanja do 48 sati Elviru Redžoviću iz tog grada osumnjičenom za neovlašćenu proizvodnju i dilovanje opojnih droga. Prema Dačićevim rečima policija juče kod osumnjičenog Redžovića, tokom pretresa u garaži pored porodične kuće, pronašla oko pet kilograma smeše kofeina i paracetamola koji se koristi za miksovanje sa heroinom namenjenom za uličnu prodaju.

(M. S. / Beta/ Foto: Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA