PRAVA ISTINA O AMERICI: Koliko ljudi zaista imaju novca i kako STVARNO žive

Najbogatiji američki državljani - što znači 1 odsto populacije - živi u proseku 15 godina duže od svojih sugrađana s malim prihodima, navodi se u istraživanju ekonomista Raj Četija sa Stanfordovog Univerziteta

  • 8

Siromašniji stanovnici San Franciska, Los Anđelesa i Njujorka zdraviji su od stanovnika u industrijskim zonama i na manje bogatim područjima zemlje. Mnogi stručnjaci se trude da utvrde zašto je to tako...

Ove 3 žene su doživele STOTU! Evo šta je tajna njihove dugovečnosti (VIDEO)

Novac i mesto prebivališta imaju veliku ulogu u određivanju očekivanog životnog veka u Sjedinjenim Državama, zaključak je studije objavljene u ponedeljak u kojoj se tvrdi da najbogatiji Amerikanci žive u proseku 15 godina duže od siromašnih.

Najbogatiji američki državljani - što znači 1 odsto populacije - živi u proseku 15 godina duže od svojih sugrađana s malim prihodima, navodi se u istraživanju ekonomista Raj Četija sa Stanfordovog univerziteta objavljenom u Časopisu američke lekarske zadruge (JAMA).

Autori su do tog zaključka došli na osnovu podataka američke porezne i penzione službe. Oni pokazuju da bogati žive duže bez obzira gde žive. Kod siromašnih, mesto prebivališta ima veću ulogu u životu i smrti.

Na primer, rezultati pokazuju da Amerikanci s niskim godišnjim prihodom od oko 23.000 dolara imaju velikih izgleda da žive i do 89. S druge strane, oni s manjim prihodima u Detroitu, sedištu američke automobilske industrije, i u drugim industrijskim gradovima, u proseku ne dožive 74.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    13. april 2016 | 13:42

    Prisilna dijeta je - cudo... (Ne dao ti Bog ,da se razbolis u - Americi.Bogati mogu da plate, siromasni,jednostavno - umiru.Da li znate, koliko kosta operacija na otvorenom srcu u - Americi?Nekoliko desetina hiljada dolara.U,Srbiji - pet hiljada dinara.)...

  • Nikolas

    13. april 2016 | 12:41

    OVAKO VAM JE STANJE U SVIM RAZVIJENIM ZEMLJAMA SVETA- 1 PROCENAT SU MULTIMILIJARDERI I MILIJARDERI,10 PROCENATA MILIONERI A ONI OSTALI SU SITNA BURANIJA KOJA KRPI KRAJ SA KRAJEM.1MILIJARDA NEVIDJENO SIROMASNIH GLADUJE I CRKAVA KO PSI LUTALICE!!!!!!?

  • Velislav

    13. april 2016 | 16:04

    Otkrili ste toplu vodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA