VUČIĆEVA PODRŠKA: Jeremić kandidovan zbog ogromnog diplomatskog iskustva!

Premijer Aleksandar Vučić, u pismu kojim je ozvaničena Jeremićeva kandidatura, objašnjava da Srbija potvrđuje podršku principu geografske raspodele liderskih pozicija u sistemu UN

  • 79

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, obavestio je predsedavajućeg Generalne skupštine UN Mogensa Liketofta da je Srbija odlučila da kandiduje Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN, uverena da ga ekstenzivno diplomatsko iskustvo kvalifikuje za tu funkciju.

- Imenovanjem Jeremića, kao državljanina Republike Srbije, Srbija potvrđuje podršku principu geografske raspodele liderskih pozicija u sistemu UN, primećujući da nijedna zemlja članica iz regionalne grupe Istočne Evrope do sada nije imala predstavnika na funkciji generalnog sekretara UN - istakao je Vučić.

Vuk Jeremić JEDAN OD FAVORITA za novog generalnog sekretara UN!

- U ime Republike Srbije čast mi je da vas obavestim da smo odlučili da imenujemo Vuka Jeremića za kandidata za generalnog sekretara UN. Verujemo da ga ekstenzivno diplomatsko iskustvo, koje je stekao kao predsedavajući 69. zasedanja Generalne skupštine UN i ministar spoljnih poslova Srbije, kvalifikuje kao kandidata - navodi se u Vučićevom pismu kojim je ozvaničena Jeremićeva kandidatura.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Jeremićeva kandidatura upućena je 12. aprila, a on će danas predstaviti svoj program u sedištu UN u Njujorku, kao deveti kandidat za generalnog sekretara svetske organizacije.

Od devet kandidata, petoro je iz bivše Jugoslavije, a četiri su žene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draga

    14. april 2016 | 11:54

    Podrzavam premijerovu odluku.

  • Nada

    14. april 2016 | 11:58

    Nadam se pobedi Jeremića,mlad je i perspektivan čovek,a i bila bi velika čast za Srbiju kada bi on bio izabran.

  • laka

    14. april 2016 | 11:58

    Vučić je pokazao da je veliki čovek i da je podržava obrazovane ljude koji će predstavljati našu zemlju u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA