PANAMSKI PAPIRI NAPRAVILI HAOS U CELOM SVETU: EU formira komisiju koja će istražiti slučaj

Zakonodavstvo Evropske unije formiralo je istražnu komisiju koja će ispitati kako su pojedinci i multinacionalne kompanije koristile račune da bi sakrili sredstva i izbegli plaćanje poreza, što EU košta milijarde dolara godišnje

  • 2

Poreski ekspert u Evropskom parlamentu Filip Lambert izjavio je da su dokumenta, koja su nedavno procurela iz panamske advokatske kancelarije, pokazala da je, uprkos zakonima, do sada kontrolisan samo vrh ledenog brega izbegavanja plaćanja poreza od strane bogatih pojedinaca i preduzeća.

SVE GLASNIJE JAVNE KRITIKE: Panamski papiri - mnogo buke ni oko čega?

U slučaju "Panamskih papira" u javnost je procurelo 11,5 miliona poverljivih dokumenata koji sadrže detaljne informacije o 214.000 ofšor preduzeća.

Zakonodavstvo Evropske unije formiralo je istražnu komisiju koja će ispitati kako su pojedinci i multinacionalne kompanije koristile račune da bi sakrili sredstva i izbegli plaćanje poreza, što EU košta milijarde dolara godišnje.

Dokumenti dokazuju kako bogati pojedinci, uključujući i državne službenike, skrivaju novac od javnosti.

Iako upotreba ofšor privrednih subjekata nije nezakonita u nadležnostima u kojima su registrovana, tokom istrage novinari su otkrili da se neke od fiktivnih firmi koriste u nezakonite svrhe, uključujući utaju poreza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. april 2016 | 19:13

    U SVETU JE POZNATO DA SAMO SITNI MORAJU DA PLACAJU POREZ I ODGOVARAJU PRED ZAKONOM AKO TO NEURADE NA VREME.BOGATI IMAJU NA HILJADE MILIJARDI ZA KOJE SE FOL NEZNA OSIM BANAKA KOJE IH U TAJNOSTI CUVAJU.MAFIJA IMA ISTO GODISNJI PRINOS OD DROGE VECI NEGO ENGLESKA INDUSTRIJA ALI NORMALNO SVE JE TO TAJNA JEL SU SVI KORISNICI !!!!!

  • Qqq

    14. april 2016 | 18:57

    Citaj dalje nece nista otkriti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA