Teroristički napad kod Bujanovca!

Na osnovu ostataka od municije može se zaključiti da su u napadu učestvovala tri napadača i da su pucali iz automatske puške, puškomitraljeza i snajpera velike razorne moći - rekla je Čolić

  • 0

Napad na policijski punkt u selu Dobrosin, kod Bujanovca, dogodio se noćas oko 01.45 časova, a izvela su ga verovatno tri napadača, iz tri vrste naoružanja, kaže istražni sudija Višeg suda u Vranju Nada Čolić.

- Na osnovu ostataka od municije može se zaključiti da su u napadu učestvovala tri napadača i da su pucali iz automatske puške, puškomitraljeza i snajpera velike razorne moći - rekla je Čolić novinarima na licu mesta.

Ona je ukazala da su se napadači približili policijskom punktu na 30 do 50 metara i da su pucali sa administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, koristeći protivpancirnu municiju i dodala da je na punkt ispaljeno oko 30 projektila.

U etnički čistom albanskom selu Dobrosin, opština Bujanovac, nepoznati napadač ili više njih, rafalnom paljbom su izrešetali objekat policijskog punkta, izjavio je portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković.

- Napad na policiju, odnosno policijski punkt, jeste teroristički akt - rekao je Stamenković.

 

U trenutku napada četvorica policajaca, dva Srbina i dva Albanca, spasili su se tako što su se bacili na pod, a živote im se spasila i gomila drva složena uz policijski punkt.

Selo Dobrosin, u kome je i kontrolni punkt prema Kosovu, nalazi se oko 16 kilometara jugozapadno od Bujanovca.

Selo je poznato po tome što je tu početkom januara 2000, stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca.

U Dobrosinu ima oko 150 domaćinstava i 450 stanovnika. Najveći broj stanovnika toga sela živi u zemljama zapadne Evrope ili na Kosovu i Metohiji, jer prosečna porodica, po popisu iz 2002. godine, ima 5,7 članova.

(D.Z./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA