Dejan Puzigaća, OSUĐEN ZA UBISTVO BRISA TATONA, izručen Srbiji

Dejan Puzigaća je bio u višegodišnjem bekstvu, a u septembru prošle godine uhapšen je na aerodromu u Atini po Interpolovoj poternici

  • 8

Poslednji okrivljeni za učešće u ubistvu Francuza Brisa Tatona 2009. godine, Dejan Puzigaća, izručen je iz Grčke Srbiji i sproveden u Okružni zatvor u Beogradu, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu pravde.

VELIKA TAJNA MONAHA SAVE: Ovako danas izgleda čovek osuđen za UBISTVO BRISA TATONA! (FOTO)

Puzigaća je bio u višegodišnjem bekstvu, a u septembru prošle godine uhapšen je na aerodromu u Atini po Interpolovoj poternici.

Srbija je nakon toga zatražila njegovo izručenje.

U odsustvu je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora kao jedan od organizatora nereda u kojima je na smrt pretučen Taton.

On, međutim, ima pravo da traži ponavljanje suđenja samo u odnosu na sebe, kao što je to omogućeno i Ðorđu Preliću kome je nedavno počelo ponovljeno suđenje jer je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona.

Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monaškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je ranije Tanjugu da se Puzigaća u međuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjene na 14 godina zatvora.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e

    15. april 2016 | 11:15

    Bolje da si ubio nekog srbina samo bi se morao izviniti ovako lezis radi lizanja guzice evropi a nisi kriv!

  • Veteran

    15. april 2016 | 11:08

    Ako si kriv,odgovaraj... Dovidjenja...

  • B

    15. april 2016 | 10:55

    Setio se vere i Boga kad je ubio coveka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA