HRVATI DELE 1.000 EVRA SVAKOJ NOVOROĐENOJ BEBI: Ipak, praviće se male razlike među roditeljima

Ona je izjavila da će novac dobiti svako dete kojem su finansijska sredstva potrebna. Takođe, nadovezala se i rekla da je Tomislav Karamarko napravio lapsus kada je izjavio da će ovu reformu osetiti oni "koji su zaslužili, a ne siromašni"

  • 5
Beba, Dete, Bebe, Bolnica, Novorođenče, Rodjenje Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

Ministarka socijalne politike i mladih u Hrvatskoj Bernardica Juretić rekla je da će 1. septembra početi isplata 1.000 evra za svako novorođenče. Međutim, izgleda da neće baš "svako" dete dobiti novac, kao što se navodi.

Sara je pronašla bolesnu BEBU U SMEĆU i podarila joj NOV ŽIVOT! Evo kako dete danas izgleda (FOTO)

- Poenta jeste da se daje za svako novorođeno dete, ali mislim da bi bio apsurd da se mi razbacujemo jer neko ko ima možda milione njemu će 1.000 evra doći da počasti prijatelje kad mu se rodi dete. Za razliku od drugih kojima će tih 1.000 evra i te kako dobro doći da nekoliko meseci žive ili kupe svu opremu koja im je potrebna za novorođenče - rekla je ministarka.

Ona je izjavila da će novac dobiti svako dete kojem su finansijska sredstva potrebna. Takođe, nadovezala se i rekla da je Tomislav Karamarko napravio lapsus kada je izjavio da će ovu reformu osetiti oni "koji su zaslužili, a ne siromašni".

- Ono što sam čula da ljudi komentarišu ili prepričavaju to može biti samo lapsus zato što je gospodin Karamarko tvorac te ideje o hiljadu evra i sigurno da će je dobiti oni koji su najpotrebniji, znači oni kojima treba - objašnjava Juretić.

Cilj mere je, kaže ministarka Juretić, više novorođene dece i formiranje porodica u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA