EPS i Kusturica grade elektrane na Mećavniku

Protokol o saradnji EPS-a i "Lotike" su potpisali generalni direktor preduzeća EPS Obnovljivi izivori Aleksandar Vlajčić i vlasnik "Lotike" i poznati režišer Emir Kusturica

  • 0

Elektroprivreda Srbije (EPS) i preduzeće Emira Kusturice "Lotika" dogovorili su zajedničku izgradnju pet elektrana na Mećavniku u Mokroj Gori.

Protokolom o saradnji EPS-a i "Lotike" predviđeno je formiranje zajedničkog peduzeća koje će biti investitor izgradnje dve male hidroelektrane, dve solarne i jedne elektrane na biomasu.

Kako je saopštio EPS, hidroelektrane će biti na Crnom Rzavu, snage po jedan megavat, kolika će biti i snaga dve elektrane na neakumuliranu energiju sunca i elektrane na biomasu.

Protokol su potpisali generalni direktor preduzeća EPS Obnovljivi izivori Aleksandar Vlajčić i vlasnik "Lotike" i poznati režišer Emir Kusturica.

"Na mokrogorskom primeru formulisaće se kriterijumi za obezbeđivanje uslova za unapređenje energetske efikasnosti i unapređenje zaštite životne sredine, a posebno za obezbeđivanje održivog korišćenja zaštićenih područja", navodi se u saopštenju EPS-a.

Potpisivanju protokola o saradnji EPS-a i "Lotike" prisustvovali su ministar poljoprovrede Srbije Dušan Petrović i gradonačelnik Uzizca Jovan Marković.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA