SPREČITI UCENJIVANJE ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Vučić podržao Čankovo pismo

Lider LSV-a u otvorenom pismu građanima tvrdi da se zaposleni u javnom sektoru ucenjuju gubitkom posla ako na izborima ne glasaju za pojedine stranke

  • 14

Premijer Srbije Aleksandar Vučić podržao je danas, kako je naveo, u potpunosti pismo Nenada Čanka.

Lider LSV-a u otvorenom pismu građanima tvrdi da se zaposleni u javnom sektoru ucenjuju gubitkom posla ako na izborima ne glasaju za pojedine stranke, pa je pozvao sve stranke učesnice u izbornom procesu da podrže inicijativu te stranke za zaustavljanje tog procesa i ohrabrivanje nadležnih da otkriju i najoštrije sankcionišu one koji to čine.

U potpunosti podržavam sve što je Nenad Čanak danas napisao u svom pismu, napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Čanak u pismu tvrdi da se to što on tvrdi nekoliko dana pred izbore sve "glasnije čuje, nekoliko dana pred izbore, te da se od zaposlenih u javnom sektoru traži da dokažu fotografijom da su glasali za pojedine stranke, da obezbede takozvane 'sigurne glasove', da se učlane u te stranke i evidentiraju kao učesnici na predizbornim mitinzima.

Nije naveo o kojim strankama se radi, ali veruje da institucije nadležne za praćenje regularnosti i zakonitosti izbornih procesa i one koje se bave zaštitom pravnog i ustavnog poretka neće ćutke preći preko svega o čemu se ovih dana "poluglasno govori u strahu od otkaza".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Omon

    16. april 2016 | 17:11

    Pa u Srbiji se samo tako i zaposljava...

  • Deki

    16. april 2016 | 17:54

    Pogotovo u PRIVATNOM sektoru,gde se poslodavac ponasa kao Sultan.

  • GR-ĆU

    16. april 2016 | 17:42

    Pa oni su se politički i zaposlili,neki promenili po tri-četri stranke i ne vidim ovde nikakav problem.Ako im smeta nek idu da rade kod privatnika ili nek sami budu privatnici pa da vide kako je van državnih jasli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA