VESIĆ: Vlasnici splavova moraće da čiste otpad

On je učestvujući u akciji čišćenja novobeogradske obale i naplavina rekao da će za vlasnike splavova biti propisane određene obaveze, od kojih će jedna biti i ta da čiste otpad oko svojih splavova

  • 11

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je danas vlasnicima splavova da će biti obavezni da čiste ispred svojih objekata, te da će to biti i pravno regulisano.

BEOGRAD VOLI PLOČE: Otvorena berza gramofonskih ploča na Cvetnom trgu!

On je učestvujući u akciji čišćenja novobeogradske obale i naplavina rekao da će za vlasnike splavova biti propisane određene obaveze, od kojih će jedna biti i ta da čiste otpad oko svojih splavova.

Inače, danas se akcija čišćenja odvijala na 23. lokaciji u gradu, a u okviru velike prolećne akcije čišćenja Beograda, koja je obnovljena pre tri godine i najpre je trajala mesec dana, zatim sve duže, a Vesić kaže da se nada da će će se uskoro odvijati tokom cele godine.

Primetivši da vlasnici vikendica i restorana pored obale misle da neko iz Grada treba da dođe i počisti oko njihovih objekata, Vesić je poručio da je dovoljno da svaki vlasnik splava odvoji pet minuta dnevno da očisti đubre koje nailazi na njegov splav.

- Ali ljudima očigledno odgovara da žive na đubretu i čekaju da dođe neko iz Grada da umesto njih očisti, a kada neko ne dođe onda kukaju i kažu ''eto niko nam ne čisti đubre'' - primetio je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Najavio je da će Grad Beograd od ove godine urediti splavove na teritoriji Beograda i to zajedno s Republikom, te da će splavovi tako imati mogućnost da ostanu tu gde jesu, ali će njihovi vlasnici imati i određene obaveze, a jedna od njih će biti i da redovno čiste đubre oko svog splava i deo obale koji im pripada.

Podsetio je da je Gradska čistoća samo tokom prošlog i ovog meseca postavila 60 reciklažnih ostrva, na kojima građani mogu da odvajaju svoj otpad, te dodao da će se s tim nastaviti, a da je cilj da što više građana vrši separaciju otpada.

- To je nešto što je civilizacijska tekovina i građani Beograda to žele i rade kada im se pruži mogućnost - rekao je Vesić i dodao da će Grad nastojati da tu mogućnost pruži što većem broju građana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Direktor Gradske čistoće Miroslav Bogdanović je podsetio da su oni zajedno s Zelenilom Beograd učestovali i prethodnih godina u akciji prolećnog cišćenja Beograda, primetivši da je otpad koj se uklanja i posledica nemarnosti građana, a ne samo ono što što nanese Dunav.

Direktor Beokom servisa Darko Glavaš je naveo da je u današnjoj akciji čišćenja učestvovalo 10 vozila, četiri specijalizovane mašine za otkos i 25 radnika, te da se u njoj sređuje potez od parka Republike Srpske do hotela Jugoslavija i da će trajati nekoliko dana, jer je reč o površini većoj od 100 hektara.

- Ono što je najvažnije za ovu akciju to je da u celosti radimo separaciju drvnog otpada, komposta koji je biorazgradiv i plastičnog otpada koji ide direktno na deponiju i to će biti primer za sve ostale akcije koje sprovodi Grad - rekao je Glavaš.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isti taj fijaker

    17. april 2016 | 15:03

    Opet će svi da "čiste" nizvodno do komšije, a niko neće da se potrudi da izvadi đubre na obalu i odnese ga na deponiju ili bar do kontejnera!

  • Sandra kovac

    17. april 2016 | 14:58

    Nema sanse da se prljavi Beograd ocisti.Nije sistemski reseno,a svest gradjana je po tom pitanju na veoma niskom nivou.

  • Stanka

    17. april 2016 | 20:30

    Samo visoke kazne dovode savest i svest u red. Za svako nesavesno ponasanje od 100-5000 E pa nema problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA