"Dani Beograda" spajaju prošlost i sadašnjost (FOTO)

Gradonačelnik je istakao da Dani Beograda zapravo spajaju prošlost i sadašnjost i da su prilika da se pokaže naša bogata prošlost, ali i planovi za budućnost

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas obeležavanju 400 godina od smrti Viljema Šekspira u okviru manifestacije Dani Beograda, održanom na Cvetnom trgu.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da Dani Beograda zapravo spajaju prošlost i sadašnjost i da su prilika da se pokaže naša bogata prošlost, ali i planovi za budućnost.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

- Tokom Dana Beograda planirane su brojne manifestacije i bogat kulturni i umetnički program. Lokacije su takođe brojne, a osim ove, manifestacije će se održavati na Savskoj promenadi, u Knez Mihailovoj, na Kalemegdanu. Na ovaj način slavimo Beograd i njegovu istoriju, ali i sve ličnosti koje su zadužile naš glavni grad - rekao je Mali i pozvao Beograđane i goste da posete neko od dešavanja.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Studinti glume Fakulteta dramskih umetnosti za ovu priliku recitovali su najlepše sonete Viljema Šekspira, čime je Beograd dao doprinos obeležavanju četiri veka od smrti ovog velikog dramskog pisca.

Događaju su prisustvovali gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković i direktor „Beokoma” Darko Glavaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA