KATAKLIZMIČNA PROGNOZA SEIZMOLOGA: Očekuju nas minimum četiri velika zemljotresa!

Seizmolog sa Univerziteta Kolorado, Rodžer Bilham, rekao je da bi trenutna situacija mogla dovesti do pojave bar četiri velika zemljotresa, snage osam stepeni po Rihteru

  • 18

Svakodnevno pomeranje tla nije ništa neuobičajeno, ali je naučnike zabrinuo veći broj snažnijih zemljotresa akumuliranih na pacifičkom području, a koji su se desili u kratkom periodu, prenose mediji.

BROJE SE MRTVI, URUŠIO SE ČITAV GRAD: U stravičom zemljotresu poginulo 233 ljudi, a najmanje 588 povređeno (FOTO) (VIDEO)

Seizmolog sa Univerziteta Kolorado, Rodžer Bilham, rekao je da bi trenutna situacija mogla dovesti do pojave bar četiri velika zemljotresa, snage osam stepeni po Rihteru.

POTRES U JUŽNOJ AMERICI: Snažan zemljotres pogodio Ekvador! (VIDEO)

- Ako se oni ne dogode u sledećih nekoliko sedmica, verovatno je da će nas u budućnosti pogoditi još strašniji, kataklizmički zemljotresi - upozorio je Bilham.

PUSTOŠ I RUŠEVINE: Potresne scene iz Japana nakon snažnog zemljotresa (FOTO)

U proteklih sedam dana zabeleženo je nekoliko zemljotresa snage veće od pet stepeni po Rihteru, među kojima su jučerašnji u Japanu i sinoćnji u Ekvadoru.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. april 2016 | 00:22

    SEIZMOLOZI PRICAJU UVEK O TEKTONSKIM PLOCAMA KOJE SE POKRECU I IZAZIVAJU ZEMLJOTRESE -ISPOD KORE JE LAVA-USIJANA MASA!! DALI JE NEKO PROUCAVAO UTICAJ MESECA NA ZEMLJU -POJAVA PLIME I OSEKE ?!!! POSMATRAO SAM SKORO 50 GODINA MESEC POVREMENO I PRIMETIO SAM KAD SE OKO MESECA POJAVI OREOL U DUGINIM BOJAMA NEKOLIKO SATI DA POSLE TOGA SE DESAVAJU JAKI ZEMLJOTRESI I DA SE OSETI NEKA ENERGIJA !!!

  • predator na grani

    18. april 2016 | 00:32

    Samo da nebude kod nas porusio bi pola crne gore i srbije a budvu bi potopio zauvek

  • Analitičar

    18. april 2016 | 00:58

    Stvar je vrlo prosta,radi po principu spojenih sudova,ravnoteža se mora uspostaviti,slično i kod klime.Na jednom kraju sveta,danas,posle nekog vremena to isto na suprotnom kraju,premotajmo sećanja i to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA