HRVATI PRETE SMRĆU NOVINARIMA zbog toga što su doček sveca nazvali "nekrofilske orgije"

- Dana kada smo na TV-u gledali prenos nekrofilskih orgija u kojima je učestvovao vrh katoličke crkve u Hrvatskoj, desetak hiljada vernika svih uzrasta i jedan odavno mrtvi svetac, a sve je to prenosila nacionalna televizija koja je u ovom prepoznala događaj od velike važnosti - piše na početku satiričnog teksta

  • 9

Satirični tekst "Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi šou na HRT-u" Hrvoja Marjanovića koji je objavljen na hrvatskom portalu index.hr, izazvao je burne reakcije javnosti, sudeći po komentarima koji su ostavljeni na društvenim mrežama. Povod je bio svečani doček tela svetog Leopolda i liturgija kojoj su prisustvovale hiljade vernika, što je prenosila Hrvatska radio-televizija.

GODINAMA JE LJUDIMA LEČIO RANE I VRAĆAO IH U ŽIVOT: Hrvati pohrlili da vide telo Svetog Leopolda Mandića (VIDEO)

Mnogi su nazvali ovu kolumnu govorom mržnje, iako Index ističe da se radi o "najnormalnijoj pojavi u društvu opterećenim mrtvim vođama, politikama i ideologijama" i da "ovakav tekst izaziva mržnju samo prema autoru teksta".

- Dana kada smo na TV-u gledali prenos nekrofilskih orgija u kojima je učestvovao vrh katoličke crkve u Hrvatskoj, desetak hiljada vernika svih uzrasta i jedan odavno mrtvi svetac, a sve je to prenosila nacionalna televizija koja je u ovom prepoznala događaj od velike važnosti - piše na početku teksta Marjanovića.

Index.hr je objavio komentare u kojima su istaknute pretnje smrću, kao i profile sa kojih su poslati. Takođe, ovaj hrvatski medij je pozvao DORH da istraži pretnje smrću i kazneno goni počinioce.

Istaknuto je da su kazne za ovakve pretnje od šest meseci do pet godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIKA

    19. april 2016 | 16:29

    DA JE DELIO I PAMET I TO IM NEBI POMOGLO...

  • Ogi

    19. april 2016 | 17:57

    Debilno je i porazavajuce sto danas ljudi ne postuju jednog sveca.Toliko je toga negativnog na tv da pozitivne stvari kao religija i Hriscanstvo izazivaju zle duhove.

  • Ckm

    20. april 2016 | 22:15

    Haha, nekrofilske orgije, odličan naslov! Bolesno, rijaliti u Hrvata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA