Tužilac traži 40 godina zatvora za silovanje i ubistvo Ivane Podraščić (14)!

Monstrum koga su teretili DNK tragovi pronađeni na telu Podraščićke, najpre je priznao zločin, ali je na sudu negirao da je odgovoran za silovanje devojčice i teško ubistvo

  • 32
Darko Kostić, ubica, Ivana Podraščić Foto: Tanjug/MUP, Facebook/Ivana-Podraščić-je-nestala

U Višem sudu u Beogradu danas su održane završne reči na suđenju Darku Kostiću (42), optuženom za teško ubistvo devojčice Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, a presuda za ovaj monstruozni i svirep zločin biće objavljena 9. maja.

Poslednji pretres održan je, kao i svi prethodni bez prisustva javnosti, tužilaštvo je u svojim završnim rečima predložilo sudu da Kostić bude osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora.

Foto: Tanjug/MUP Foto: Tanjug/MUP

Podsećamo da je svirep i monstruozan zločin otkriven u septembru 2014, dva meseca nakon što je porodica Podraščić prijavila nestanak maloletne ćerke Ivane. Njeno beživotno telo pronađeno u dvorištu napuštene kuće na Petlovom brdu, gde je policija došla po prijavi druge Beograđanke Kristine Kovačević (23), koju je Kostić u toj kući više puta silovao.

Tokom uviđaja policija je pregledala čitav plac oko kuće, da bi naposletku u većoj bari i prekriveno đubretom otkrila telo nesrećne devojčice za kojom se dva meseca bezuspešno tragalo.

Foto: Tanjug/MUP, Facebook/Ivana-Podraščić-je-nestala Foto: Tanjug/MUP, Facebook/Ivana-Podraščić-je-nestala

Monstrum koga su teretili DNK tragovi pronađeni na telu Podraščićke, najpre je priznao zločin, ali je na sudu negirao da je odgovoran za silovanje devojčice i teško ubistvo. Nakon njegovog hapšenja otkriveno je da je još kao mlađi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu.

Za to delo osuđen je na sedam godina zatvora, a paralelno sa postupkom zbog silovanja i ubistva devojčice, Viši sud je vodio i odvojen postupak zbog silovanja Kovačevićeve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baltazar

    20. april 2016 | 00:22

    GOVNO TREBA LIKVIDIRATI A NE HRANITI 40GODINA. UVESTI SMRTNU KAZNU PODHITNO

  • kaligula

    19. april 2016 | 22:08

    UH CRKNI SKOTE DABOGDA STO PRE . DAJ BOZE DA GA TAMO GDE IDE RASKOMADAJU ZATVORENICI , ONI STO NE PODNOSE TE SILOVATELJE I UBICE ZENA !!!!RASPADAO SE DABOGDA U NAJTEZIM MUKAMA I TI I DJURIC I SVI SLUCNI ....

  • Ivan

    19. april 2016 | 15:59

    I to je malo za ovakvog odvratnog MONSTRUMA.!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA