NATO I RUSIJA U BRISELU: Danas prvi sastanak posle dve godine, tenzije sve veće

Sastanak Saveta NATO-Rusija je prvi koji će se održati nakon što je Rusija 2014. izvršila aneksiju Krima

  • 0

Najviši vojni zvaničnici NATO i Rusije će se danas sastati u Briselu po prvi put u gotovo dve godine, u pokušaju da ublaže međusobne tenzije oko područja Baltičkog mora, kao i nastavak sukoba na istoku Ukrajine.

RUSI IZVELI NAPAD NA AMERIČKI BROD: Ratni avioni proleteli na samo 9 metara razdaljine! (VIDEO)

Sastanak Saveta NATO-Rusija je prvi koji će se održati nakon što je Rusija 2014. izvršila aneksiju Krima, kad je Severnoatlantska alijansa u znak protesta praktično prekinula sve odnose sa Moskvom, prenela je agencija AFP.

U međuvremenu su se odnosi Alijanse i Rusije dodatno pogoršali zbog ruskih vazdušnih udara u Siriji, kao i zbog dva incidenta prošle nedelje između američkih i ruskih vojnih aviona iznad Baltičkog mora.

Foto: Wikipedia/ Aleksander Markin / SAC Scott Ferguson/MOD Foto: Wikipedia/ Aleksander Markin / SAC Scott Ferguson/MOD

Ambasadori 28 država članica NATO će se sastati sa ruskim zvaničnicima danas u Briselu, a na sastanku će biti reči o Ukrajini, unapređenju vojne saradnje i ratu u Avganistanu.

- Ne plašimo se dijaloga - izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Predstavnik Rusije na današnjem sastanku Aleksandar Gruško je najavio da će iskoristiti tu priliku da protestuje protiv aktivnosti Alijanse na njenim zapadnim granicama.

- Dešava se nagomilavanje vojnih snaga na području Baltičkog mora, što je sa našeg stajališta apsolutno neopravdano - rekao je Gruško i dodao: "Odnosi NATO i Rusije su veoma loši."

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA