POČUČA SE NAGODIO: Uslovna kazna za ratovanje u Ukrajini!

Dopune Krivičnog zakonika koje su usvojene 2014. godine, predviđaju kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine

  • 6

Učesnik rata u Ukrajini Radomir Počuča nagodio se sa Višim tužilaštvom u Beogradu i za delovanje u oružanim sukobima dobio je uslovnu zatvorsku kaznu.

POČUČA SE POSLE SVEGA OGLASIO NA FEJSBUKU: Nikad nisam bio bolje, ne skrećem sa kursa

Počuča je novinarima ispred Palate pravde rekao da je sporazumno priznao krivicu za kaznu od godinu i po dana zatvora, uslovno na četiri godine.

POČUČI ODUZET PASOŠ: Evo uz koje uslove je Radomir pušten na slobodu!

Dopune Krivičnog zakonika koje su usvojene 2014. godine, predviđaju kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Suđenje Počuči u Višem sudu u Beogradu, zbog optužbi da je pretnjama koje je uputio preko Fejsbuka ugrozio sigurnost "Žena u crnom", biće nastavljeno 19. maja.

Foto: Facebook/Deki Srbija Foto: Facebook/Deki Srbija

Počuca se prvi put pojavio pred sudom nakon povratka iz Ukrajine, gde se borio kao dobrovoljac na strani proruskih trupa.

On je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja suđenja, ali je ubrzo odlukom suda pušten da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

Počuči, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj TV Pink, sudi se za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Ubrzo nakon toga ostao je bez posla u policiji.

Postupak protiv njega vodi Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko Interneta putem društvene mreže.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    20. april 2016 | 13:20

    O zemljo Srbijo. Krivično delo preko interneta. Ratovao za Ukrajinu. Milion dece otišlo u pečalbu i mojih dvoje sa diplomama Beogradsko univerziteta i niko nije kažnjen.

  • Zeljko PSG ex JSO

    20. april 2016 | 15:18

    Bruka da mu se sudi zbog sektasica u crnom.Zasto te placene sektašice ne odu u zagreb,sarajevo i pristinu(namerno malim)pa nek tamo prave pomen naše zrtve.Zabraniti sve te sektase i kazniti.U naše vreme nisu smeli da laju inače krecana!

  • Matea

    20. april 2016 | 13:11

    Svima treba oduzeti državljanstvo i vratiti ih u zemlju za koju su bili spremni dati život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA