RAJA, ŠTA DA RADIMO SA OVOM BEBICOM? Pronađen medvedić u Hercegovini (FOTO)

- Raja, ima li ko kakav pametan savet šta da radimo sa ovom bebicom? Jedna naša poznanica je slučajno nabasala na njega u šumi, bio je u jako lošem stanju i majke nije bilo u blizini - piše u statusu

  • 10

Nekoliko grupa na Fejsbuku objavilo je vest o malom medvedu koji je pronađen u Hercegovini. Takođe, priložene su fotografije mladunca kao i podaci da je povređen i da nije u prisustvu majke.

Ono kad medved naplaćuje putarinu, a nije u Bosni (VIDEO)

Devojka koja se obratila grupi za pomoć kaže da ju je medvedić pratio do kuće, gde ga je nahranila, ali sada ne zna šta tačno da radi s njim.

Foto: Facebook/ExtremeSport Sarajevo Foto: Facebook/ExtremeSport Sarajevo

Korisnici društvenih mreža su se angažovali i u toku je potraga za najboljim rešenjem za malu životinju, pustiti ga u šumu ili mu naći utočište. Tako je status koji je objavljen na Fejsbuk stranici ExtremeSport Sarajevo videlo je i podelilo više hiljada ljudi i u njemu se traži svaka moguća pomoć.

Foto: Facebook/ExtremeSport Sarajevo Foto: Facebook/ExtremeSport Sarajevo

- Čuli smo za slučaj, i taj medved ako je nedelju dana tu – on još uvek zna gde je divljina. Može se vratiti nazad, i onda treba posmatrati šta će se desiti. Ako se vrati nazad, onda mu je sudbina zapečaćena. BiH inače nema prihvatilište, niti bilo kakvu sličnu instituciju za medvede, pa je ovo prilika da se razmisli o tom problemu - rekao je Ivan Crnković iz Velebitskog utočišta za mlade medvede Kuterevo u Hrvatskoj.

Foto: Facebook/ExtremeSport Sarajevo Foto: Facebook/ExtremeSport Sarajevo

Velebitsko utočište za mlade medvjede Kuterevo u Hrvatskoj želi da sarađuje sa BiH kako bi se rešio ovaj problem, naravno, u skaldu sa pravnim procedurama i protokolima.

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    20. april 2016 | 15:15

    Hoce da nam ga otmu, ne daj mo ga!

  • Da

    20. april 2016 | 15:57

    Molim vas, samo da ne završi kod nekih zlih ljudi.

  • Boki_Kopenhagen

    20. april 2016 | 18:41

    Nemojte ga pustati u sumi bar ne za sada dok je mali,jer nasi lovci srca nemaju ,njima ti je to odmah trofej da ga ubiju...To je tuga do neba da ga neko tako malog ubije ni krivog ni duznog...zali boze sto nema neki centar za prijem takvih zivotinja ili zoo vrt naprimer...Ma ubice ga nasa stoka dolje prvom prilikom...Ja da sam dolje kao sto nisam ja bi ga privatno kod mene drzao,ali opet sta dalje sa njim kad odraste...To je divlja zivotinja,kada se zavoli posle je tesko da se ispusti... :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA