UHAPŠEN DŽIHADISTA DILER U MAROKU: Vrbovao nove ekstremiste i planirao napade sa ISIS-om (VIDEO)

Uhapšeni "predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost" pošto je putem interneta promovisao regrutaciju za Islamsku državu, pomagao u slanju potencijalnih boraca u inostranstvo i ohrabrivao napade u Španiji i drugim delovima Evrope

  • 0

Španska policija je saopštila da je uhapsila Marokanca za kojeg se veruje da ima snažne veze s Islamskom državom i koji je pripremao buduće napade u Španiji i drugim delovima Evrope. Muhamed Harak (26) je radio kao šef hotela u turističkom mestu Santa Ponsa na Majorci, a navodno se bavio i trgovinom kokaina i drugih droga.

DŽIHADISTI ĆE PUCATI NA TURISTE: Prerušavaju se u prodavce sokova i majica, ubijaće NA OVIM MESTIMA

U saopštenju policije je navedeno da je ovaj muškarac uhapšen na ostrvu Majorka, gde je živeo, i da "predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost" pošto je putem interneta promovisao regrutaciju za Islamsku državu, pomagao u slanju potencijalnih boraca u inostranstvo i ohrabrivao napade u Španiji i drugim delovima Evrope.

Navedeno je da je Marokanac održao bliske kontakte sa vođama Islamske države u Siriji.

On je živeo sa majkom i sestrama u ovoj kući u kojoj je uhapšen, a detektivi još uvek istražuju da li će njegov računar još nešto otkriti.

Da podsetimo, Islamska država je objavila da planira napada na evropske plaže. Džihadisti nameravaju da zakopaju bombe ispod suncobrana i da aktiviraju samoubilačke pojaseve kako bi ubili što više ljudi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA