Britanci proglasili NIŠVIL jednim od 10 najboljih evropskih DŽEZ FESTIVALA! (FOTO)

"Nišville" se tako našao u "odabranom društvu" u kojem su još: "North Sea" jazz festival (Roterdam - Holandija), "Montreux" jazz festival, (Švajcarska), "Jazz in Marciac" (Francuska)

  • 2

Uticajni britanski dnevni list "Gardijan" objavio je na svom sajtu listu 10 top jazz festivala u Evropi  na kojoj se nalazi i niški jazz festival.

Nišville uvertira "Prijatelji Šabanu" - 9. i 10. avgusta (FOTO)

"Nišville" se tako našao u "odabranom društvu" u kojem su još: "North Sea" jazz festival (Roterdam - Holandija), "Montreux" jazz festival, (Švajcarska), "Jazz in Marciac" (Francuska), "Jazz a Vienne" (Francuska), "Guinness Cork Jazz" (Irska), "Umbria" jazz festival (Peruđa, Italija), "A Love Supreme" (Saseks- Engleska), "Jazz de Vitoria-Gasteiz" (Španija) i "Alfa Jazz Fest" (Lviv- Ukrajina).

U kratkom redakcijskom predstavljanju u kojem su najavljeni ovogodišnji hedlajneri (soul diva Joss Stone, "hip hop-and-beyond saksofonista" Soweto Kinch, "flash fusion/flamenco gitarski kralj" Al Di Meola, "US jazz aristokrate" Cyrus Chestnut Trio featuring Buster Williams and Lenny White, "bivši saksofonista Majla Devisa” Bill Evans...) između ostalog se ističe da u poređenju sa nekim velikim festivalima iz zapadne Evrope Nišville nudi odličan kvalitet za novac uložen u (jeftine) ulaznice - mada se estetski za sada još uvek ne može meriti sa Peruđom ili Vienom.

Foto: Vanja Keser Foto: Vanja Keser

Gardijan kaže i da "Niš kao treći grad u Srbiji svakako ima svoj specifični šarm: Većina programa se održava unutar Tvrđave na ogromnim zelenim površinama okruženim zidinama i kapijama iz doba otomanskog carstva".

Napominje se i da "uz internacionalne zvezde, program sadrži i mnoštvo besplatnih programa, radionica, spontanih uličnih svirki duž ulica i trgova" i da će se tokom festivala u celom Nišu čuti uzbudljivi i nepredvidivi ritmovi džeza pod uticajem tradicije Balkana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JazzAIR

    21. april 2016 | 12:28

    Ministar Marsovac, a kako te vi??? Čemi li ti služiš i kojem narodu i državi!U čijoj si ti ono beše vladi bio ministar? Nisville Jazz Festival je počeo onda kada ste ti i tvoje okruženje iz tzv.ministarstva kulture Srbije-još vukli šerpe po ulicama, prošao je vremena najveće u istoriji zapamćene inflacije, sankcija i potpune izolacije, vreme krvavih građanskih ratova, rata sa NATO Alijansom, vreme SAURONA Miloševiča i njegovog zmijskog nakota koji je vladao posle 2000.g. Znaš šta.. i naše vreme će možda proći jednog dana, ali tebi i okruženju NEĆE BITI OPROŠTENA NEBRIGA I SITNOSOPSTVENIČKI INTERESI. Jednog dana umrećemo, ali na konju i u raju ćemo početi sa novim jazz festivalom..Ali to nije ovaj dan niti ovo leto. Ovog avgusta ćemo svi zajedno uživati u muzici vrhunskih svetskih majstora. Let the sky fall When it crumbles We will stand tall Face it all together

  • momazver

    21. april 2016 | 08:18

    E ako...Uprkos nebrigici,besparici,/velikim delom/ državici*Farmici*...e,ako!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA