PRVI PUT TAMNOPUTA ŽENA NA NOVČANICI: Velika promena u Americi! (FOTO)

Biće to prvi put da se lik jedne crne žene nađe na američkoj novčanici, kao i prvi put za poslednjih sto godina da se na američkoj banknoti nađe lik jedne žene

  • 1

Lik Harijet Tabman, američke aktivistkinje za ukidanje ropstva iz 19. veka, naći će se na novčanici od 20 dolara i pridružiće se velikanima poput Džodrža Vašingtona, Abrahama Linkolna i Bendžamina Frenklina koji se nalaze na američkim banknotama.

NA NOVČANICI OD $100 NALAZI SE KANIBAL?! Sledi prava istina o Bendžaminu Frenklinu! (FOTO)

Biće to prvi put da se lik jedne crne žene nađe na američkoj novčanici, kao i prvi put za poslednjih sto godina da se na američkoj banknoti nađe lik jedne žene, prenosi AP.

ONI SU BILI NEUNIŠTIVI: 10 poznatih ljudi koje je bilo užasno teško ubiti!

Američki ministar finansija Džek Lu objavio je da će se portret Tabmanove naći na prednjoj strani novčanice, dok će na poleđini biti portret Endrua Džeksona, sedmog američkog predsednika.

Foto: Tanjug/AP/H.B. Linsley/Library of Congress Foto: Tanjug/AP/H.B. Linsley/Library of Congress

Ministar Lu je odustao od ranije namere da skine Aleksandra Hamiltona, prvog ministra finansija SAD, sa novčanice od 10 dolara, i zameni ga ženskim likom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dilan dog

    21. april 2016 | 11:33

    Bravo!!! Zemlja polako Ali sigurno napreduje... tek kada prevazidjemo ove decije bolesti I tome slicno... kao sto su ratovanja na verskoj bazi. .. tipa koje bio bolji muhamed ili isus..... itd,itd... ljudski mozak nece biti opterecen ovim glupostima. ... ljude ce se pribliziti jedni drugima... I samim tim biti u vecoj mogucnosti da stvore nesto dobro za celo covecanstvo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA