EVO KOJA STRANKA POBEĐUJE, A KO OSTAJE ISPOD CRTE U NEDELJU! Najnovija istraživanja zapalila su Srbiju

Podaci dobijeni ovim istraživanjem pokazuju da raste rejting SRS-a, pokreta "Dosta je bilo" i koalicije SDS-LDP-LSV, dok rejtinzi ostalih stranaka ili stagniraju ili su u blagom padu

  • 93

Prema istraživanju agencije "Faktor plus", u ovom trenutku nema sumnje da će Srpska napredna stranka imati najviše poslanika u Skupštini, jedina je dilema da li će osvojiti više ili manje od 50 odsto glasova na izborima.

ZBOG OVOGA JE VAŽNO DA 4 MILIONA LJUDI GLASA U NEDELJU! Evo šta će Srbiji doneti velika izlaznost na izborima?

Na birališta u nedelju izlazi 55 odsto birača, 19 odsto njih je odlučno da bojkotuje izbore, a 26 odsto se još uvek premišlja. Čak 84 odsto ispitanika već zna za koga će glasati, dok 16 odsto još razmišlja.

Podaci dobijeni ovim istraživanjem pokazuju da raste rejting SRS-a, pokreta "Dosta je bilo" i koalicije SDS-LDP-LSV, dok rejtinzi ostalih stranaka ili stagniraju ili su u blagom padu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič, Sava Radovanović Foto: Tanjug/Tanja Valič, Sava Radovanović

Najviše glasova trebalo bi da osvoji koalicija oko SNS-a (50,9 odsto), druga je koalicija SPS-JS (12,3 odsto), dok su radikali na trećem mestu (7,9 odsto). Predviđa se da će cenzus preći i DS (5,5 odsto), DSS-Dveri (5,2 odsto) i Tadić, Čeda i Čanak (5,1), a da će ispod ostati Saša Radulović sa pokretom "Dosta je bilo".

Analitičar Dragomir Anđelković veruje da će koalicija osvojiti više od 50 odsto glasova.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

- Naši izbori u osnovnim crtama bili su određeni i pre nego što su bili raspisani. Jasno je da će koalicija okupljena oko SNS-a pobediti, samo je pitanje da li će osvojiti 150 ili 130 poslaničkih mandata u Skupštini. Takođe, na ulazak u parlament može može da računa i koalicija SPS-JS, ali i radikali - kazao je on.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Srpski kladioničari preporučuju da igrate da naprednjaci osvajaju manje od 49 odsto glasova, radikali više od 6,6, a demokrate manje od 6,2. Druge partije su i njima pod znakom pitanja, pa su iste kvote za koaliciju SDS-LDP-LSV da li će preći granicu od 6,1 osvojenih glasova ili ne, DSS-Dveri 5,4 i "Dosta je bilo" 4,6.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavisa

    21. april 2016 | 11:11

    Na statistike i istrazivanja ne treba mnogo obracati paznju vec tacno ce se znati posle 24 aprila.

  • Sneza

    21. april 2016 | 11:24

    SNS će u nedelju dobiti 50% + cenzus!

  • Boki

    21. april 2016 | 11:13

    Jadna smo onda zemlja ako radikalima raste rejting.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA