ŽELJKO UKRAO 280.000 EVRA I DVA KILOGRAMA ZLATA: Bivši načelnik policije uzeo novac iz sefa MUP-a

Razrešena je nedavna provala u sedištu kriminalističke policije kada su iz sefa, koji se nalazio u kancelariji načelnika Dolačkog, ukradeni novac i zlato

  • 8

Bivši načelnik Službe za organizovani kriminal Željko Dolački uhapšen je zbog sumnje za krađu 280.000 evra i dva kilograma zlata iz sefa policije u Zagrebu.

Ako znate nešto o OVIM SLIKAMA, možete zaraditi 25.000 DOLARA

Hrvatska policija je saopštila da je razrešila nedavnu provalu u sedištu kriminalističke policije u Hajnclovoj ulici u Zagrebu kada su iz sefa, koji se nalazio u kancelariji načelnika Dolačkog, ukradeni novac i zlato.

- Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tokom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale i iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist - saopštila je policija.

Osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njega podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Posle provale u sedištu policije, Dolački je bio suspendovan, a s funkcija su odstupili glavni direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica funkcionera.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boris

    22. april 2016 | 15:23

    ovo nije bez neke muke

  • Co

    22. april 2016 | 18:29

    Kada su policajci iz okruzenja odmah se zna ime i prezime a kada su nasi u pitanju ime se nikako neotkriva.Zasto?

  • Nebojsa Kostic

    22. april 2016 | 16:38

    Zeljko je jedan posten Gospodin covek,nisu znali kako da ga maknu pa nasli su taj nacin,nigde nepise a gde su nasli novac i zlato???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA