TADIĆ U ARENI: Izbori 20. maja su referendum o tome kuda ide Srbija (FOTO)

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" poručio na završnoj konvenciji da u nedelju odlučujemo da li ćemo ići jasno prema EU ili ćemo stalno dovoditi u pitanje strateški pravac Srbije

  • 1

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je da su izbori 20. maja referendum o tome kuda ide Srbija, o budućnosti Srbije i regiona.

- Dvadesetog maja je velika demokratska odluka da li ćemo biti stabilna zemlja ili zemlja ophrvana problemima, da li ćemo ići jasno prema EU ili ćemo stalno dovoditi u pitanje taj strateški pravac naše zemlje, da li ćemo se miriti sa okruženjem - naveo je Tadić na završnoj konvenciji.

Tadić je istakao da je DS u protekloj deceniji uspela da pomiri i Srbiju unutar nje same, i Srbiju sa regionom i svetom. Prema njegovim rečima, DS kao najsnažnija stranka može da kaže da ponosno vodi zemlju i objedinjuje sve one koji imaju viziju Srbije koja se razvija i želi da svojim građanima obezbedi najbolje uslove života.

- Srbija je u našim mislima, u našim srcima, mi znamo svaki pogled, svaku brigu, patnju, radost, nadu u našoj Srbiji. MI znamo Srbiju, to je naša zemlja - rekao je Tadić.

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je da je članstvo Srbije i Republike Srpske u EU jedini način da granica na Drini bude ukinuta i da srpski narod sa obe strane te reke bude jedno.

Dodik je poručio da je upravo Tadić jedini garant takve budućnosti, ali i garant da će Srbija biti stub mira i motor regiona.

- Ovaj narod jedini može da povuče Balkan u mir i u Evropu, da živimo sa svima, ali prestanite da nas kažnjavate i da nam postavljate uslove. Srbija koja ima demokratski kapacitet jedina može da bude pokretač Balkana - rekao je Dodik.

Specijalni izaslanik francuskog predsednika Alan Rišar je poručio da novoizabrani predsednik Fransoa Oland podržava put Srbije ka punopravnom članstvu u EU pod Tadićevi vođstvom .

- Možete gospodine Tadiću da računate na punu podršku Olanda i njegove vlade u sledećoj etapi vaše evropske integracije - poručio je Rišar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA