USPEŠNA POSETA DIREKTORA CIA SARAJEVU: Potpisan ugovor o saradnji i partnerstvu sa OBA

Tokom dvodnevne posete Brenan je održao odvojene sastanke i sa članovima Udarne grupe za borbu protiv terorizma, kao i sa članovima Predsedništva BiH

  • 4

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan i generalni direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA) Osman Mehmedagić izrazili su danas obostrano zadovoljstvo partnerstvom dve agencije i dogovorili intenzivnija saradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa.

DIREKTOR CIA ZABRINUO CEO BALKAN: Njegova poseta Sarajevu je bitna zbog DVA RAZLOGA

Tokom dvodnevne posete Brenan je održao odvojene sastanke i sa članovima Udarne grupe za borbu protiv terorizma, kao i sa članovima Predsedništva BiH, preneli su banjalučki mediji.

Tokom sastanka u sedištu OBA ocenjeno je da je poseta Brenana BiH, koji je bio u uzvratnoj poseti na poziv Mehmedagića, bila izuzetno uspešna i produktivna, saopšteno je iz OBA.

Brenan je u petak izrazio podršku radu Udarne grupe, naglasivši da će CIA podržavati rad agencija u BiH kroz razmenu podataka preko OBA BiH.

Foto: Wikipedia/Julian Nitzsche Foto: Wikipedia/Julian Nitzsche

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u BiH, o preduzetim aktivnostima u borbi protiv terorizma, međusobnoj saradnji svih bezbednosnih agencija i tela u BiH, kao i o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čapajev

    24. april 2016 | 08:32

    Morao je potpisati dva ugovora jedan prije podne jedan popodne.jer Bakir jedno misli ujutro a drugo navece.Kao rahmetli babo.

  • brana

    24. april 2016 | 08:07

    Kao sa Bin Ladenom...jos jedan savez teroristickih zemalja sa islamom kao poledjinom...

  • Velislav

    24. april 2016 | 11:05

    Tu nešto jako smrdi čim je on lično došao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA