STANJE UZBUNE U EVROPI: Izlila se nafta, mogla bi da unakazi francusku i italijansku rivijeru (VIDEO)

Ogromna količina nafte iscurela je u reku Polcevera. Odmah su podignute barijere koje su trebalo da zaštite dalje širenje naftne mrlje, no jaka kiša pogoršala je celu situaciju

  • 1

Na stotine tona nafte razlilo se i došlo do Sredozemnog mora na severozapadnoj obali Italije, te je zbog toga proglašeno stanje uzbune.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U NAFTNOM POSTROJENJU U MEKSIKU: 24 osobe poginule, 18 nestalo!

Strahuje se da bi nafta, koja se izlila još prošle nedelje, mogla da uništi plaže italijanske ili francuske rivijere i to baš pred početak turističke sezone.

- Situacija je vrlo složena. Ne znamo koliko je tačno nafte završilo u moru - kaže voditelj lokalne civilne zaštite, Đani Krivelo.

Gradonačelnik Đenove kaže kako je izlivena nafta pod nadzorom, a sa njime se slaže i italijanski ministar transporta, Graciijano Delrio.

Zbog nezgode u rafineriji, u blizini Đenove prošle nedelje, ogromna količina nafte iscurela je u reku Polcevera. Odmah su podignute barijere koje su trebale da zaštite dalje širenje naftne mrlje, no jaka kiša pogoršala je celu situaciju, tako da su nove barijere podignute u nedelju.

Italijanske vlasti kažu kako pažljivo motre napredovanje mrlje dugačke 2 kilometra i široke 500 metara koja se kreće prema obali Francuske.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    26. april 2016 | 09:13

    voditelj lokalne civilne zastite? sta li vam to znaci? ako je njihova civilna zastita kao i nasa, onda ce nafta sigurno da stigne u sredozemno more.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA