DOSTA JE LILO: Evo kada tačno prestaje da pada DOSADNA KIŠA!

Prema prognozama meteorologa, kišoviti dani će se zadržati sve do kraja aprila, odnosno početka maja

  • 2

Kraj aprila je iznenadio one koji su se prevremeno obradovali ostavljanju kišobrana, jer meteorolozi za naredne dane najavljuju pljuskove, oblačno vreme, pa čak i snežne padavine u brdskim predelima.

(VIDEO) LUDO VREME, SNEG USRED PROLEĆA: Pogledajte kako veje u Srbiji!

Prema njihovim rečima, mokri dani će se zadržati sve do kraja aprila, odnosmo početka maja.

KAO DA NAM STIŽE ZIMA: Evo kakvo nas vreme čeka narednih dana

- Danas se očekuje veća količina padavina, u većini predela dodatnih 10 mm. U brdsko-planinskim predelima očekuje se obilni vlažan sneg, na zapadu i jugozapadu Srbije lokalno i na 700 metara nadmorske visine. U Srbiji je danas oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Obilniji sneg očekuje se u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugozapadu Srbije, gde bi se snežna granica spustila na 600 do 700 metara, a u ostalim predelima snežna granica biće iznad 800-900 metara nadmorske visine. Duvaće umeren severozapadni vetar, na istoku Srbije i na planinama jak, povremeno sa olujnim udarima. Minimalna temperatura od 3 do 7 stepeni C, maksimalna dnevna od 6 do 12°C. Tokom večeri i noći prestanak padavina i razvedravanje - piše na sajtu Weather2umbrella.

KIŠA PLJUŠTI A NEMATE KIŠOBRAN? Ovi saveti će vam pomoći da ostanete suvi

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Za u utorak se posle veoma hladnog jutra, tokom dana očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, a samo se još tokom jutra na jugu i istoku očekuje oblačnost, ponegde sa slabom kišom, dok će u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Makismalna temperatura sutra će iznositi od 13 do 17 stepeni C.

U sredu jutro vedro i veoma hladno sa slabim prizemnim mrazom, tokom dana sunčano i još toplije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 20 stepeni C. Duvaće umeren, do jak južni i jugozapadni vetar. Na krajnjem severu očekuje se povećanje oblačnosti sa kišom. U četvrtak promenljivo oblačno i svežije, ponegde sa kišom. U petak u svim predelima oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom - objasnili su meteorolozi.

Što se Beograda tiče, danas je oblačno i osetno svežije sa kišom i pljuskovima. Vetar tokom dana u skretanju, umeren do jak severozapadni. Temperatura tokom jutra i prepodneva oko 14 stepeni C, posle podne i uveče u padu na 8 stepeni C.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

U Beogradu sutra oblačno i veoma hladno sa kišom. Duvaće umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 6 stepeni C, maksimalna dnevna 8 stepeni C. Tokom noći razvedravanje.

U utorak nakon veoma hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplije, maksimalna temperatura do 16 stepeni C. U sredu pretežno sunčano i još toplije, maksimalna temperatura do 21 stepen C. Duvaće umeren do pojačan, povremeno i jak južni i jugozapadni vetar. U četvrtak promenljivo oblačno i malo svežije sa uslovima za slabu kišu. U petak oblačno sa kišom i pljuskovima.

Printskrin: weather2umbrella.com Printskrin: weather2umbrella.com

Prognoza vremena za narednih deset dana u glavnom gradu Srbije pokazuje da će praznik 1. maj biti proslavljen pod kišom, sa maksimlnom temperaturom od 22 stepena C.

Pljuskovi nas očekuju sve do 9. maja, a evo kako je danas izgledao Zlatibor:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA