DŽIHADISTI SE FOLIRAJU DA IH BOLE LEĐA i da su bolesni da ne bi išli u borbu

Prihod Islamske države je pao za 30 odsto nakon "udara" Rusije i međunarodne kolaciji na rezerve nafte. Upravo to je dovelo do smanjenja plata radnicima, koji svoje nezadovoljstvo iskazuju tako što neće da ratuju

  • 2

Vojnici ozloglašene terorističke organizacije Islamske države već mesecima pokušavaju na svaki način da izbegnu borbe na frontu, te lažu da su bolesni, da ih bole leđa, a za sve to uredno nabavljaju doznake od lekara. Zato su čelni ljudi Islamske države rešili da im srežu plate!

DŽIHADISTI ZAKLALI 250 ŽENA koje nisu htele da budu njihove seksualne robinje! (VIDEO)

Prihod Islamske države je pao za 30 odsto nakon "udara" Rusije i međunarodne kolaciji na rezerve nafte. Upravo to je dovelo do smanjenja plata radnicima, koji svoje nezadovoljstvo iskazuju tako što neće da ratuju.

Izveštaj Centra za borbu protiv terorizma (CTC) do ovih je zaključaka došlo iz dokumenata Islamske države koji su u javnost procureli prošle godine.

- Dokumentaiz provincije Deir ez-Zor otkrivaju da je veliki broj članova ISIS-a tražio lažne medicinske potvrde kako bi izbegli odlazak na front - stoji u izveštaju CTC-a.

Da je i vrh ISIS-a zabrinut novim trendom, govori i informacija da su u oktorbru prošle godine navodno podelili amnestiju za sve dezertere. S druge strane, izgubljeni novac nastoje da nadoknade nizom novih poreza pa tako naplaćuju i držanje satelitskih prijemnika po domaćinstvima.

Jedan od bizarnijih načina skupljanja novca je postavljanje nasumičnih pitanja o Kuranu svojim borcima. Ko ne zna tačan odgovor, plaća kaznu umesto da ga usmrte, kako je bio običaj u nekim finansijski stabilnijim vremenima za Islamsku državu.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobovlasnik

    26. april 2016 | 01:56

    Bole ih ledja jer podignute glave bleje u nebo 24h

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA