BALKANSKI BANDITI: Sin srpskog popa vođa bande bajkera u Australiji!

Na čelu australijskog ogranka svetske motociklističke grupe koja sebe naziva "Bandidos" nalazi se Sava Cvetković, sin srpskog sveštenika iz Kvinselnda. Pripadnici grupe osumnjičeni za pucnjave, tuče i nasilno ponašanje

  • 0

Odmetnička grupa motociklista koja je odrastala na Balkanu devedesetih godina umešana je u organizovani kriminal i nasilje u australijskoj državi Kvinslend.

Nestabilni i mladi momci, kako ih opisuju australijski mediji, deo su svetske motociklističke grupe koja sebe naziva "Bandidos". Na čelu australijskog ogranka sa sedištem na Zlatnoj obali je Sava Cvetković, sin srpskog sveštenika iz Kvinselnda.

Neki od njih čak i ne voze motocikle, ali su osumnjičeni za pucnjave, tuče, nasilno ponašanje u javnosti, što je motocikliste ponovo stavilo pod radar autralijske policije.

"Balkanski banditi", kako ih nazivaju u Kvinslendu, izazvali su pažnju policije prošlog meseca nakon krvavog napada na jedan austrlijski par, kada je kompletno demoliran i jedan restoran.

Slučaj su snimile i kamere za nadzor, ali je napadnuti par, koji su napala trojica muškaraca, odbio da podnese zvaničnu krivičnu prijavu. Iste nedelje desila se i serija napada na radnje koje prodaju opremu i delove za motocikle u Brizbejnu i na Zlatnoj obali, što se takođe dovodi u vezu s ovom grupom.

Podmetanje požara, pucnjava sa motocikala u pokretu i razna premlaćivanja bejzbol palicama usred dana su samo neka od kriminlanih dela koja se pripisuju balkanskim banditima. Interesantno je pak da sve žrtve, čak i jedan majstor za tetoviranje, kome je ova grupa polomila obe ruke, verovatno iz straha, nisu želeli da podnesu policiji zvanične krivične prijave.

U Cvetkovićevom klubu vlada tradicionalna hijerarhija koja se takođe održava pomoću nasilja, pišu australijski mediji. Stariji bajkeri insistiraju na disidentskom i nasilnom ponašanju u složnoj borbi protiv policije zbog primene kontroverznog austrlijskog zakona o kriminalnim organizacijama, koji zabranjuje glavešinama moto-klubova da organizovano deluju.

Pored Cvetkovića, grupom rukovodi i nepoznati mladić iz Bosne, koji je osumnjičen za grupno silovanje sedamnestogodišnje tinejdžerke sa austarlijske Zlatne obale. U sudskom procesu, u kojem je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja ove grupe za grupno silovanje, advokati su njihovo ponašanje pravdali teškim detinjstvom.

Jedan od njih je odrastao tokom ratnih dešavanja u Bosni, dok je drugi gledao kako mu policija mučki prebija oca na Kosovu. Jedan od članova "Bandidosa", koji je takođe oslobođen optužbi za silovanje, izjavio je pred sudom da su mu svi prijatelji članovi te grupe.

- Ja sam odrastao s tim ljudima i poznajem ih 15 godina. Svi oni su "Bandidosi" - rekao je on.

Interesantno je da ova balkanska grupa ne odgovara opisu i stereotipu pravih bajkera. Oni su svi izbrijani i ošišani, uvek u čistoj odeći, sa minimalnim interesovanjem za voženje motocikla. Kako potvrđuje jedan izvor australijskih medija, najmanje trojica članova balkanskih bandita imaju vojno iskustvo stečeno u krvavim ratovima na našim prostorima.

(Izvor: Alo / Foto: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA